3 motive pentru care sa infiintezi un SRL

Atunci cand ne dorim sa renuntam la postura de angajat si sa deschidem o afacere exista mai multe variante din punct de vedere al entitatilor cu personalitate juridica. Cea mai la indemana optiune o reprezinta Societatea cu Raspundere Limitata sau SRL-ul. Aceasta enitate cu personalitate juridica permite oricarui viitor antreprenor sa desfasoare o gama diversificata de activitati economice. Daca te gandesti serios sa iti deschizi o afacere, atunci in ceea ce urmeaza vei gasi principalele 3 motive pentru care merita sa ai in vedere varianta de infiintare SRL.

1.Conditiile accesibile oricarei persoane

Un prim argument in alegerea SRL-ului ca si tip de entitate cu personalitate juridica pentru desfasurarea activitatii economice se refera la conditiile accesibile pentru a derula diferite astfel de activitati specifice. Tot ceea ce este nevoie pentru infiintarea unui SRL este existenta unui sediu social si completarea unei documentatii pentru a fi depusa la Registrul Comertului.

In acest sens nu sunt necesare alte diplome sau acte de studii, cu exceptia anumitor domenii de activitate specifice. Chiar si documentatia care trebuie depusa la Registrul Comertului este una relativ simplu de intocmit si de completat. Iar pentru a facilita si mai mult procesul de infiintare SRL, fiecare viitor antreprenor poate avea in vedere sa apeleze la o firma specializata in infiintarea de societati comerciale si alte entitati cu personalitate juridica.

2.Costuri aproape zero la infiintare

Un al doilea argument care recomanda SRL-ul ca si varianta pentru o viitoare afacere se refera la costurile foarte mici pentru infiintare. Acum nu mai este necesara depunerea unui capital social intr-un cont bancar, iar singurele costuri sunt cele cu completarea documentatiei si eventual cele cu serviciile de infiintare oferite de o firma specializata in acest domeniu.

Costurile sunt cu atat mai mici cu cat alegi drept sediu social un imobil proprietate personala unde nu este nevoie de achitarea unei chirii. Tot pentru a reduce costurile cu deschiderea unui SRL poti avea in vedere serviciile de gazduire a sediului social, servicii puse la dispozitie de multe dintre firmele care se ocupa cu infiintarea de societati comerciale. Astfel de servicii sunt mai avantajoase din perspectiva costurilor comparativ cu costurile pentru chiria unui imobil.

3.Infiintare rapida

Tot in randul argumentelor care recomanda sa iti indrepti atentia inspre un SRL atunci cand doresti sa desfasori o activitate economica regasim si rapiditatea cu care se poate infiinta o astfel de entitate cu personalitate juridica. Completarea dosarului este foarte simplu de realizat, iar daca ai nevoie de sprijin pentru intocmirea contractului de comodat sau de inchirierea spatiului ori pentru redactarea actului constitutiv, atunci o firma specializata in infiintare SRL te poate ajuta in acest sens.

Ulterior toata documentatia trebuie depusa la Registrul Comertului si in cateva zile documentatia privind dreptul de functionare a noii societati comerciale este eliberata. Prin urmare vei putea incepe activitatea propriu-zisa a firmei in domeniul in care urmeaza sa activezi.Daca oscilezi intre mai multe tipuri de entitati cu personalitate juridica pentru derularea activitatii economice, poate ca aceste argumente te vor ajuta sa faci alegerea potrivita.