Cateoata este mai bine sa previi decat sa tratezi, iar o vizita la un cabinet de acupunctura nu poate aduce decat beneficii, mai ales celor care se confrunta cu dureri de oase, migrene, stari de greata sau dureri menstruale in cazul femeilor. O consultatie initiala – Prof. Dr. Corneliu Moldovan nu poate aduce decat beneficii, iar preturile sunt accesibile pentru toata lumea!
Teoria si practica acupuncturii isi au originea in China. A fost mentionat si consemnat pentru prima data in documente care dateaza cu cateva sute de ani inainte de Epoca Comuna.
Mai devreme, in loc de ace, pietrele ascutite si oasele lungi si ascutite au fost folosite in jurul anului 6000 i.Hr. pentru tratamentul cu acupunctura. Aceste instrumente ar fi putut fi, de asemenea, folosite pentru proceduri chirurgicale simple, cum ar fi gaurirea unui abces etc. Documentele sigilate in 198 i.Hr. in mormantul Ma-Wang-Dui din China nu au referinte la procedurile de acupunctura, dar au referinte la sistemul de meridiane.
Traditia teoriei acupuncturii crede ca energia curge in corpul uman si aceasta energie poate fi canalizata pentru a crea echilibru si sanatate. Acest flux de energie se numeste qi si se pronunta „chee”.
Teoria acupuncturii ne spune ca acest qi se misca in tot corpul de-a lungul a 12 canale principale cunoscute sub numele de meridiane. Aceste meridiane reprezinta organele si functiile majore ale corpului. Cu toate acestea, aceste meridiane nu urmeaza caile exacte ale nervilor sau ale fluxului sanguin.
In plus, semnele de tatuaje vazute pe Ötzi „Omul de gheata” care a murit in aproximativ 3300 i.Hr. sunt similare cu o forma de tratament stimulator care implica meridianele. Omul de gheata a fost gasit cand ghetarul alpin s-a topit.
Acupunctura s-a dezvoltat in urmatoarele cateva secole si a devenit treptat una dintre terapiile standard utilizate in China. A fost completata si sustinuta de masaj, dieta, ierburi si terapie termica sau moxibustie.
In secolul al XV-lea au fost reprezentate statui de bronz cu puncte de acupunctura care sunt folosite astazi. Acestea au fost folosite in scopuri didactice si de examinare.
Intre secolele al XIV-lea si al XVI-lea a inflorit dinastia Ming (1368–1644). In acest timp a fost publicat Marele Compendiu de Acupunctura si Moxibustie cu principii de acupunctura pe care se bazeaza practicile moderne ale acestei traditii. Cartea continua prin a descrie 365 de puncte care reprezinta deschideri catre canalele prin care ar putea fi introduse ace pentru a modifica fluxul Qi. Guvernul comunist in 1949 a reinviat formele traditionale de medicina, inclusiv acupunctura. Institutele de cercetare in acupunctura au fost infiintate in anii 1950 in toata China, iar practica a devenit disponibila in mai multe spitale.
Practica sa raspandit in alte tari. Astfel, Coreea si Japonia au primit cunostintele in secolul al VI-lea. Medicul european Ten Rhijne, care a lucrat pentru East India Company, a descris practica medicala in jurul anului 1680. In prima jumatate a secolului al XIX-lea, atat America, cat si Marea Britanie au dezvoltat interes pentru aceasta forma terapeutica straveche.
In 1971, un membru al corpului de presa din SUA a fost tratat cu acupunctura in timpul recuperarii dupa o apendictomie de urgenta, efectauat in timpul unei vizite in China. El a descris experienta in New York Times si a creat interes pentru succesul procedurii.
Stimularea acestor puncte activeaza raspunsul natural de vindecare, ceea ce are ca rezultat o multime de beneficii pozitive pentru sanatate.
Cu totii ne straduim sa mentinem un echilibru sanatos si ne luptam cu stresul. In calitate de antrenor de wellness, consider ca managementul stresului este unul dintre cele mai cautate obiective de wellness ale clientilor mei. Deci, cum anume ar putea acele nedureroase sa va faca sa va relaxati si sa eliminati grijile din viata? Acupunctura nu numai ca reduce anxietatea si ingrijorarea, dar schimba raspunsul organismului la stres cu rezistenta. Acupunctura se adreseaza atat corpului fizic si emotional, cat si mintii. Este un instrument pe care il puteti folosi in auto-ingrijire si ofera o alta optiune pentru a prospera.
Cei care aleg serviciile oferite la o consultatie initiala – Prof. Dr. Corneliu Moldovan se pot astepta ca consultatia sa dureze oriunde de la 40 de minute la o ora si jumatate, asa ca veniti pregatiti pentru asta. De asemenea, este o idee buna sa adunati orice informatii pe care ati dori sa le impartasiti, cum ar fi data ultimului ciclu menstrual, daca ingrijorarea este legata de ciclu. Sau poate aveti o lista cu alimente comune din dieta voastra daca ingrijorarea este legata de alergii sau digestie. Un alt sfat bun este sa va asigurati ca nu va programati nicio activitate obositoare inainte sau dupa acupunctura. Vreti sa intrati in sesiune cat mai calm posibil si, dupa aceea, vreti sa mentineti starea de relaxare atinsa prin sesiune. Programarile la acupunctura dupa consultatie ar trebui sa dureze intre 30 de minute si o ora si, in functie de problema de sanatate, se poate recomanda sa finalizati o serie de tratamente pentru cele mai bune rezultate. Gandul de a fi intepat cu ace ii tine pe multi oameni departe de acupunctura sau provoaca anxietate pentru foarte multe persoane, dar fiti siguri ca acupunctura este destul de nedureroasa. Unii oameni sustin ca simt o mica durere similara cu un grad mic de electrocutare care dispare rapid odata ce acul este introdus, in timp ce altii pretind ca nu simt nimic. Pentru a incepe sesiunea de acupunctura, medicul vostru se va intalni mai intai cu voi pentru a discuta cum va simtiti si pentru a va cunoaste istoricul medical.