acupuntura ne invata urmatoarele: corpul uman are 12 meridiane pereche si 2 meridiane individuale

Acupuntura ne invata urmatoarele: corpul uman are 12 meridiane pereche si 2 meridiane individuale

Acupunctura este un tratament misterioas al medicinei traditionale chinezesti care are o rata foarte mare de succes in randul pacientilor. Este folosita atat in tarile din Est si Asia cat si in partea lumii de Vest. Nu este usor sa intelegem acupunctura, insa exista principii de baza care pot ajuta pe oricine sa inteleaga mai bine aceasta forma traditionala de vindecare!

Este bine stiut in medicina chineza faptul ca corpul uman are 12 meridiane pereche si 2 meridiane individuale, iar energia, numita Qi, ajuta aceste meridiane.

Sistemul de transport al energiei tale vitale prin corpul si organele tale este si nucleul medicinei chineze si al acupuncturii. Practic, meridianele sunt un sistem circulator de energie, la fel ca sistemul circulator al sangelui. Diferenta este ca, in loc de sange, meridianele permit fluxul unei energii vitale numita Qi (pronuntat „chee”).  Este in acelasi timp simplu si foarte complex. Exista o serie de concepte conectate la intregul sistem si ne vom scufunda in ceea ce inseamna acestea.

De exemplu, pentru a descrie directia fluxului de energie, Sistemul Meridian incorporeaza dualitatea Yin si Yang. Energia Yin radiaza spre exterior, in timp ce energia Yang se intoarce in miez.

Un alt concept care implica fluxul este termenul chinezesc pentru meridiane, jing luo. Jing inseamna „a trece prin”. Se refera la pasajele verticale de meridian. Luo se refera la afluentii de legatura. Impreuna, se traduc prin „retea de canale”.

Meridianele sunt impartite in doua categorii: jingmai si luomai. Jingmai reprezinta cea mai mare parte a ceea ce oamenii cunosc adesea drept meridiane. Luomai sunt diferitele conexiuni dintre diferitele meridiane jingmai.

Sistemul Meridian urmeaza, de asemenea, teoria celor cinci elemente, in care diferite calitati, atat fizice, cat si simbolice, sunt grupate in cinci categorii. Aceasta teorie separa organele in categorii „goloase” si „solide”. Organele goale sunt stomacul, vezica urinara, vezica biliara si intestinul gros si subtire. Organele solide sunt inima, ficatul, splina, rinichii si plamanii. Fiecare element are o serie de calitati care sunt utilizate pentru a diagnostica boala si disfunctia. De asemenea, ofera instrumente de prognostic pentru a ajuta organismul sa-si recapete echilibrul si sanatatea. Desi nu exista o baza stiintifica in teoria celor cinci elemente, este important sa intelegem teoria pentru practica acupuncturii.

Unele organe fac, de asemenea, parte din meridianele principale, care sunt cele douasprezece meridiane „standard”. Acestea sunt meridianele cu care oamenii sunt cel mai familiarizati. Unele dintre aceste meridiane corespund unui anumit organ major. Toate meridianele principale trec printr-un membru periferic – fie o mana, fie un picior. De acolo, fiecare canal calatoreste fie in sus, fie in jos pe corp.

In plus, exista si opt meridiane extraordinare despre care se crede ca retin energie si nu corespund direct cu niciun organ. Trei dintre acestea sunt puncte de acupunctura utilizate in mod obisnuit.

Ca parte a unui sistem mai mare, meridianele creeaza puntea dintre corpul tangibil si Qi sau energie. Medicina traditionala chinezeasca vede aceasta dinamica ca fiind unul dintre principalii factori care controleaza bunastarea. Prin utilizarea diferitelor practici, inclusiv acupunctura, masaj, exercitii fizice, dieta, remedii pe baza de plante si Qigong (o practica de sanatate a posturilor corpului, respiratiei si meditatiei), acest sistem energetic vital este controlat pentru a promova sanatatea.

Acest sistem meridian general este un model diferit de modelul biologic reductiv, occidental si este de natura holistica. In MTC, disfunctia si boala nu sunt un rezultat al patologiei. In schimb, dezechilibrele in Qi si alte sisteme energetice duc la probleme de sanatate. Iar cauzele dezechilibrului Qi, unde poate fi prea multa sau prea putina energie, se crede adesea ca deriva din, sau ca au fost influentate de propriile actiuni ale pacientului. Problemele de sanatate nu sunt adesea considerate a fi cauzate de o sursa externa.

Pentru a ajuta un pacient, acupuncturistul examineaza rutina zilnica a pacientului si o compara cu simptomele. Pacientul primeste apoi o varietate de recomandari de tratament, unele referitoare la dieta si somn, de exemplu, si altele, inclusiv acupunctura.

Acupunctura functioneaza prin introducerea unor ace foarte, foarte subtiri in stratul superior al pielii. Acul stimuleaza apoi terminatiile nervoase din punctele de acupunctura care declanseaza meridianul corespunzator. In practicile de acupunctura de astazi, acele sunt adesea conectate la electrozi pentru a ajuta la stimulare. Acupuncturii moderni pot diferi prin gradul in care simbolismul si metodele antice sunt incorporate.

Cele 12 meridiane majore:

Meridianul pulmonar -Meridianul pulmonar controleaza modul in care energia este consumata si afecteaza sistemul respirator.

Meridianul Intestinului Gros -Meridianul intestinului gros regleaza procesarea si extragerea apei din deseuri.

Meridianul stomacului – Meridianul stomacului regleaza extractia nutrientilor din alimente, distributia nutrientilor catre intestine si splina si digestia generala a alimentelor.

Meridianul Inimii – Meridianul inimii regleaza circulatia sangelui catre toate organele.

Meridianul intestinului subtire – Meridianul intestinului subtire este responsabil pentru digestie, absorbtia apei, absorbtia nutrientilor si functiile intestinale.

Meridianul vezicii urinare – Meridianul vezicii urinare regleaza eliminarea toxinelor din organism.

Meridianul rinichilor -Meridianul rinichilor regleaza sistemul reproducator, nivelul de testosteron, produce maduva osoasa si sange.

Meridianul pericardului -Meridianul pericard regleaza energia (Qi) care inconjoara inima, protejeaza inima, asigurand functionarea corecta si echilibrul emotional.

Meridianul triplu mai cald -Meridianul triplu mai cald regleaza metabolismul organismului si promoveaza starea generala de bine.

Meridianul vezicii biliare -Meridianul vezicii biliare regleaza eliminarea si depozitarea toxinelor care sunt produse de ficat.

Meridianul hepatic -Meridianul hepatic regleaza sistemul reproducator feminin, circulatia energiei si mentine flexibilitatea ligamentelor si a tendoanelor.

In cele din urma, aceste meridiane interne vor veni la suprafata pielii, unde isi intra in rol practica acupuncturi pentru a regla energia astfel incat corpul sa functioneze normal.

 

 

Succes Grup

Succes Grup este o companie specializata in activitati de presa si PR, software, marketing, consultanta si nu numai!Echipa este formata din specialisti din domeniu, aflati intr-o continua dezvoltare profesionala pentru a avea maxim de performanta.O singura companie - multe servicii de business oferite!https://succes-grup.ro/

View all posts by Succes Grup →