armata-israeliana-a-anuntat-ca-fortele-aeriene-si-terestre-au-intrat-in-fasia-gaza-nu-a-oferit-alte-informatii-despre-natura-operatiunii.

Armata israeliană a anunțat că forțele aeriene și terestre au intrat în Fâșia Gaza. Nu a oferit alte informații despre natura operațiunii.

Premierul Benjamin Netanyahu a afirmat, după anunțul Forțelor de Apărare a Israelului (IDF), că: “Am spus că vom cere un preț foarte mare de la Hamas. Chiar acum facem acest lucru și vom continua cu intensitate. Ultimul cuvânt nu a fost spus și această operațiune va continua atât timp cât va fi necesar”.

Armata nu a oferit alte detalii și nu este clar dacă este vorba despre o operațiune de distrugere a bazelor de rachete și de eliminare a liderilor Hamas, sau dacă este o invazie asemănătoare cu cea din 2014, în urma căreia au murit 2.000 de palestinieni.

IDF air and ground troops are currently attacking in the Gaza Strip.

— Israel Defense Forces (@IDF) May 13, 2021

În urmă cu câteva ore, Israelul a mobilizat trupe la granița cu Gaza, inclusiv militarii aflați în rezervă, în timp ce Hamas a continuat să lanseze rachete asupra teritoriului israelian. Violențele dintre evreii israelieni și minoritatea palestiniană a țării s-au intensificat în ultimele zile, iar aproape 100 de persoane și-au pierdut viața în Gaza.

Sursă: NYTimes.

Sursa stire biziday.ro