atac-armat-intr-o-scoala-din-rusia-opt-elevi-si-un-profesor-au-fost-impuscati-mortal-in-orasul-kazan,-din-centrul-tarii,-iar-alte-patru-persoane-au-fost-spitalizate.

Atac armat într-o școală din Rusia. Opt elevi și un profesor au fost împușcați mortal în orașul Kazan, din centrul țării, iar alte patru persoane au fost spitalizate.

Update: BBC și Reuters transmit că bilanțul a urcat la 11 decese. Președintele regiunii Tatarstan a declarat reporterilor prezenți la fața locului că 12 elevi și 4 adulți sunt internați în spital. Totodată, precizează că atacatorul are 19 ani și deținea o armă pentru care avea permis. Urmează să se stabilească dacă au fost și alți atacatori implicați.

Задержание одного из нападавших. Видео: Readovka pic.twitter.com/GsQmBFvTIM

— МБХ медиа (@MBKhMedia) May 11, 2021

Informațiile apărute până acum în presa rusă sunt contradictorii. Unele agenții de știri ruse raportează că doi adolescenți înarmați au fost implicați, iar alte publicații relatează că este vorba despre un singur adolescent.

Agenția de știri RIA susține că o persoană înarmată a fost reținută.  ”Nu este clar care a fost motivul atacului”, notează presa rusă. De asemenea există relatări despre o explozie care s-ar fi auzit din școală. 

#BREAKING Armed school attack carried out in #Tatarstan‘s capital #Kazan in #Russia, casualties feared pic.twitter.com/G03AFWmI6h

— APA News Agency (@APA_English) May 11, 2021

Imaginile video distribuite pe rețelele de socializare au arătat vehiculele serviciului de urgență parcate în fața școlii, cu oameni care alergau spre clădire. Alte videoclipuri arătau ferestre sparte cu resturi în exterior.

Sursa stire biziday.ro