australian-open:-murray-a-primit-wild-card,-federer-va-lipsi

Australian Open: Murray a primit wild-card, Federer va lipsi

Autor: Andrei Szabo

În 2021, turneul de la Australian Open se va desfășura în perioada 8-21 februarie, cu trei săptămâni mai târziu decât era prevăzut. Pentru ediția din acest an, organizatorii i-au oferit un wild-card lui Andy Murray, fost număr 1 mondial (în prezent pe locul 122).

„Îl primim pe Andy cu braţele deschise. Să-l vedem revenind după o operaţie grea şi mai ales cât ştim cât s-a luptat să revină pe circuit, va fi unul dintre momentele importante ale Openului din 2021”, a declarat directorul turneului, Craig Tiley. Murray a pierdut de cinci ori în finala la Openul Australiei (2010, 2011, 2013, 2015, 2016).

În schimb, elveţianul Roger Federer, fost număr 1 mondial, nu va participa la Australian Open. Tenismenul originar din Basel nu a mai participat la un turneu de 10 luni.

„Roger Federer a decis să nu joace la Australian Open. A făcut multe progrese în ultimele luni în ceea ce priveşte forma sa fizică. Dar, după ce a discutat cu echipa sa, el a decis că este mai bine pe termen lung să revină în competiţii după Openul Australiei”, a declarat agentul său Tony Godsick.

Sursa ziaruldesport.ro