cand si de ce poate avea nevoie masina ta de polish auto?

Cand si de ce poate avea nevoie masina ta de polish auto?

Intretinerea autoturismului intr-o stare buna atat in ceea ce priveste modul de functionare, cat si aspectul estetic, este necesara deoarece astfel aceasta prezinta singuranta in timpul circularii pe drumurile publice, proprietarul fiind mandru de masina sa frumoasa.

De aceea, indiferent daca ai o masina nou sau una cu cativa ani in spate, aceasta isi poate pierde din stralucirea initiala, iar una dintre metodele de redare a acestei straluciri este polishul auto.

Cand este necesar sa apelezi la polish auto?

Cu toate ca masinile mai vechi prezint, adesea, zgarieturi, matuire a vopselei sau chiar indoituri ale caroseriei, nici cele mai noi nu sunt ferite de astfel de probleme. Prin urmare, daca vrei sa ii menti masinii tale un aspect frumos si stralucitor al capotei, poti merge la un specialist pentru realizarea unui polish auto.

Defectiunile de la nivelul caroseriei fac autovehiculul sa isi piarda din frumusete, iar printre cele mai des intalnite astfel de defectiuni care afecteaza aspectul estetic al unei masini sunt:

  • descoperirea unor defectiuni de vopsea – daca in cazul masinilor vechi, vopseaua poate sa prezinte defectiuni cauzate de imbatranire si efectele fenomenelor meteorologice, in cazul celor mai noi, acestea pot proveni chiar din fabricatie, iar cu ajutorul polish-ului auto, aceste mici defectiuni pot fi remediate rapid si usor;
  • eliminarea zgarieturilor – zgarieturile sunt prezente pe orice masina, mai fine sau mai evidente, acestea fiind provocate in diferite moduri, dar indiferent de dimensiunea acestora, zgarieturile pot disparea daca polish-ul auto este realizat de personal cu experienta si produse profesionale;
  • reducerea frecventei vizitelor la spalatoria auto – polish-ul auto, urmat de ceruirea masinii, vor preveni murdarirea acesteia foarte des, prin urmare nu vei mai fi nevoit sa o speli la fel de des;
  • prelungirea perioadei in care masina arata bine – lustruirea masinii ii reda stralucirea culorii acesteia, contribuind astfel la mentinerea si chiar prelungirea perioadei in care masina ta arata ca noua.

Ce materiale sunt necesare pentru realizarea polish-ului auto?

Polish-ul auto poate fi realizat atat manual, cat si cu ajutorul unei masini electrice. Desi acasta procedura o poti face chiar tu, la tine acasa, este recomandat sa se apeleze la personal calificat, care cunoaste tehnicile de realizare a polish-ului, evitand astfel posibilitatea de aparitie a unor accidentari sau deteriorari la nivelul autoturismului.

Daca totusi te intrebi cum ai putea realiza o astfel de procedura sau ce materiale sunt necesare pentru efectuarea acesteia, trebuie sa stii ca produsele profesionale de la Koch Chemie sau Sonax sunt unele dintre cele mai bune. Indiferent ca este vorba despre pasta de polis sau buretele necesar pentru lustruire, acest producator a pus accent, in special, pe calitate.