ce rol are uleiul de motor si cum poate fi ales cel mai bun din multitudinea de produse de pe piata

Ce rol are uleiul de motor si cum poate fi ales cel mai bun din multitudinea de produse de pe piata

Alegand cel mai bun ulei disponibil in prezent pe piata, te asiguri ca obtii si cele mai bune rezultate in materie de ecologie si de functionare eficienta. Poti alege spre exemplu ulei de motor cu amprenta neutra de carbon de la Shell, care vine cu mai multe avantaje. Aceste uleiuri produse pentru o gama vasta de vehicule, au rolul de a optimiza si buna functionare a masinii, mai ales a motorului, in timp ce reduc amprenta acesteia asupra mediului inconjurator. Recomandam utilizarea celor mai bune uleiuri de motor pentru toate persoanele care tin la propria masina. Shell investeste an de an in cercetare si colaboreaza cu specialisti din domeniu, pentru a aduce inovatia si pentru a face ca fiecare vehicul sa fie mai prietenos cu mediul. Recomandarea noastra este sa iti alegi doar cele mai bune uleiuri daca tii la motorul tau.

Ce este sistemul de lubrifiere a motorului?

Sistemul de lubrifiere a motorului este un sistem care distribuie uleiul tuturor pieselor in miscare din cadrul motorului pentru a reduce frecarea dintre suprafete. Datorita acestui fapt, motorul poate avea o durata de viata mai buna.

Alte beneficii ale uleiului includ:

 • Cu mai putina frecare, motorul va merge perfect.
 • Minimizeaza pierderea de energie.
 • Se utilizeaza mai putin combustibil si motorul este mentinut la o temperatura mai scazuta, deoarece ofera un efect de racire.
 • Mai putina uzura pe piesele motorului in miscare.
 • Ofera un efect de amortizare impotriva vibratiilor cauzate de motor.
 • Efectueaza o curatare interna a motorului.

Asadar, uleiul de motor este esential, putem spune vital in buna functionare unui autoturism. Foloseste uleiuri cu amprenta neutra de carbon atunci cand faci schimbul uleiului si vei beneficia de o eficacitate maxima plus ca vei contribui la protejarea mediului. Acest tip de ulei de motor are emisii de co2 mai scazute decat un ulei obisnuit.

Alte componente importante ale sistemului de lubrifiere includ:

 • Tava de ulei:Contine uleiul necesar sistemului si serveste ca mijloc de scurgere a uleiului.
 • Pompa de ulei: Ofera o cantitate continua si furnizeaza ulei pentru a oferi lubrifiere adecvata pentru intregul motor.
 • Regulator de presiune:Este o parte interna a pompei de ulei care este responsabila pentru eliberarea excesului de presiune prin intermediul unui arc si al unei supape de verificare.
 • Filtru de ulei:Functia sa este de a elimina praful, murdaria si apa inainte de a ajunge la piesele motorului.
 • Tub de colectare:Componenta responsabila cu colectarea uleiului din tava pentru a incepe procesul de lubrifiere
 • Indicator de presiune a uleiului sau lumina:Lumina folosita pentru a indica orice probleme de presiune a uleiului.
 • Racitor de ulei:Se raceste uleiul de motor pentru a reduce oxidarea.

 

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

 

 

 

 

Succes Grup

Succes Grup este o companie specializata in activitati de presa si PR, software, marketing, consultanta si nu numai!Echipa este formata din specialisti din domeniu, aflati intr-o continua dezvoltare profesionala pentru a avea maxim de performanta.O singura companie - multe servicii de business oferite!https://succes-grup.ro/

View all posts by Succes Grup →