citește în continuare pentru întrebări și răspunsuri referitor la rochia de mireasă

Citește în continuare pentru întrebări și răspunsuri referitor la rochia de mireasă

Multe dintre viitoarele mirese știu încă din copilărie cum va arăta rochia pe care o vor purta în ziua cea mare. Fiecare detaliu este pus la punct, și totul pare perfect. În schimb, atunci când vine vorba de alegerea propriu-zisă a rochiei, de cele mai multe ori rochia din vis este înlocuită cu o alta, pentru că nu întotdeauna ideile noastre corespund și realității. Și, ca să fim sinceri până la capăt, mireasă care să nu fie frumoasă nu am văzut până acum, așa că da, rochia perfectă chiar există și își așteaptă posesoarea.

Pentru aceste persoane, dar și pentru cele care nu au nici cea mai vagă idee despre cum ar trebui să arate rochia lor de mireasă, am alcătuit un mic ghid cu întrebări și răspunsuri. Citeste in continuare și află informații interesante.

 

În cât este gata după ce comanda a fost plasată?

 

Pentru viitoarele mirese care își vor cumpăra rochia din magazine, lucrurile sunt simple: văzut, probat, plăcut, cumpărat. Lucrurile par ceva mai dificile pentru cele care au optat pentru realizarea ei la comandă. În acest caz, răspunsul este destul de dificil: dacă o comanzi de la un atelier care are toate materialele la dispoziție, în jur de 6-8 săptămâni este o estimare destul de corectă, iar dacă vrei anumite materiale sau accesorii speciale, care trebuie comandate din străinătate, acest interval se mai poate prelungi chiar și cu două-trei luni.

Așadar, nu lăsa niciodată cumpărarea sau achiziționarea rochiei de mireasă pentru ultimul moment, pentru că mai mult ca sigur aceasta nu va fi așa cum te așteptai, și nu îți dorești ca în ziua nunții tale să plângi neconsolată că nu ai parte de cea pe care ți-o doreai.

 

Durata probei și… câte rochii pot proba?

 

De regulă, o ședință în care alegi să probezi rochii de mireasă nu durează mai mult de oră. Dacă mai ai nevoie, poți veni și altă data să mai încerci. Referitor la numărul de probe, de regulă cam 4 – 7 este cel indicat, pentru că timpul este limitat, și vrei să analizezi cu atenție rochiile pe care le-ai încercat. De asemenea, nu te limita la un singur stil, pentru că s-ar putea să ai surpriza că deși credeai că rochia tip sirenă este cea potrivită pentru tine, te-ai îndrăgostit la prima probă de una de tip prințesă și aceea este cea potrivită pentru tine. Nu-ți face griji, vei găsi până la urmă acel model care să te mulțumească și care să te facă să arăți fantastic în ziua nunții.

 

Cu câte persoane pot veni la probă?

 

Dacă se spune că mirele nu poate vedea rochia de mireasă până în ziua nunții, asta nu înseamnă că la probă trebuie să vii singură. Dimpotrivă, chiar mai este nevoie și de părerea altcuiva, dar în acest caz găsește o companie plăcută, pentru a nu-ți transforma acest moment special într-unul de care nu îți vei aduce aminte cu plăcere peste ani. De regulă, majoritatea viitoarelor mirese merg la probă cu mama, sora, cea mai bună prietenă care, de obicei, este și domnișoara de onoare. Și… cam este suficient, pentru că dacă ai mai multe păreri diferite, este destul de greu să te hotărăști.

Atunci când probezi rochii de mireasă este importantă și părerea unei alte persoane. Caută o companie plăcută, dar mai ales una cu un simț estetic dezvoltat.

 

Accesoriile sunt gratuite?

 

De cele mai multe ori, răspunsul este negativ, poate eventual crinolina să fie gratuită. Însă, dacă optezi să le achiziționezi de la același magazin de unde cumperi rochia de mireasă, poți avea parte de reduceri destul de mari. În plus, dacă vei proceda în acest fel, poți fi sigură că le vei găsi exact pe acelea care se potrivesc cel mai bine rochiei, pentru că de regulă cam așa se întâmplă.

 

Pot face modificări la rochie?

 

De regulă, nu ar trebui să fie vreo problemă, dar totul depinde și de disponibilitatea celor de la magazin. Este vorba despre modificări simple, cum ar fi adăugarea sau eliminarea unei trene, a mânecilor, sau se schimbă sistemul de prindere, în funcție de preferințele fiecăreia.

Mult mai simple sunt lucrurile atunci când vine vorba despre rochia de mireasă făcută la comandă, unde toate ajustările pe care le mai vrei făcute sunt incluse în prețul rochiei, mai puțin cele care transformă modelul pentru care ai optat inițial într-o cu totul altă rochie. Contra cost sunt și serviciile de spălare și călcare a rochiei.

 

Cât să dai avans?

 

Aici nu există o sumă fixă, indiferent dacă o cumperi în rate sau o faci la comandă, dar de regulă o sumă în valoare de 25 – 45% din prețul total al rochiei este preferată. Diferența o vei achita în momentul în care ridici rochia. Atenție însă: dacă nu ridici rochia comandată, tot acest avans se pierde, iar în unele cazuri nu este o sumă chiar atât de mică.

 

Ultimele ajustări înainte de nuntă. Când să le faci?

 

Fiind vorba despre o rochie de mireasă făcută la comandă, există trei etape de ajustări, la care ar fi bine să fii prezentă. Din cauza stresului organizării nunții, greutatea  ta corporală ar putea suferi unele fluctuații importante, așa că este nevoie ca rochia să arate perfecte pe tine chiar și în noile condiții. Ultima probă ar trebui să aibă loc cam cu două săptămâni înainte de fericitul eveniment, pentru că acum modificările corporale nu mai au timpul necesar să își pună amprenta vizibil pe silueta ta. Vrei o rochie în care să te simți confortabil, ca o adevărată prințesă, așa că nu lăsa nimic la voia întâmplării!

 

 

Succes Grup

Succes Grup este o companie specializata in activitati de presa si PR, software, marketing, consultanta si nu numai!Echipa este formata din specialisti din domeniu, aflati intr-o continua dezvoltare profesionala pentru a avea maxim de performanta.O singura companie - multe servicii de business oferite!https://succes-grup.ro/

View all posts by Succes Grup →