Petreceti mai mult timp impreuna
Te indragostesti privindu-te si ascultandu-te unul pe celalalt. Daca continuati sa priviti si sa ascultati in aceleasi moduri atente, puteti sustine experienta indragostirii pe termen lung. Probabil ca aveti amintiri placute de cand ati iesit prima data cu persoana iubita. Totul parea nou si captivant si probabil ca ati petrecut ore intregi discutand impreuna sau venind cu lucruri noi, interesante de incercat. Cu toate acestea, pe masura ce trece timpul, cerintele de munca, familia, alte obligatii si nevoia pe care o avem cu totii de timp pentru noi insine pot face mai dificila gasirea timpului impreuna.
Multe cupluri considera ca contactul fata in fata al primelor zile de intalnire este inlocuit treptat de texte grabite, e-mailuri si mesaje instant. Desi comunicarea digitala este excelenta in anumite scopuri, aceasta nu va afecteaza pozitiv creierul si sistemul nervos in acelasi mod ca si comunicarea fata in fata. T
rimiterea unui mesaj text sau a unui mesaj vocal catre partenerul dvs. spunand „Te iubesc” este minunata, dar daca te uiti rar la ei sau ai timp sa te asezi impreuna, vor simti totusi ca nu ii intelegi sau nu ii apreciezi. Si vei deveni mai distantat sau deconectat ca un cuplu. Indiciile emotionale de care aveti nevoie pentru a va simti iubiti pot fi transmise doar personal, asa ca, indiferent cat de ocupata este viata, este important sa va sculati timpul pentru a petrece impreuna.
Angajati-va sa petreceti timp de calitate impreuna in mod regulat. Indiferent cat de ocupat ai fi, ia-ti cateva minute in fiecare zi pentru a-ti lasa deoparte dispozitivele electronice, nu te mai gandi la alte lucruri si intr-adevar concentreaza-te si conecteaza-te cu partenerul tau.
Gasiti ceva care va face placere sa faceti impreuna, indiferent daca este vorba de un hobby comun, curs de dans, plimbare zilnica sau stand la o ceasca de cafea dimineata.
Incercati impreuna ceva nou. A face lucruri noi impreuna poate fi un mod distractiv de a va conecta si de a pastra lucrurile interesante. Poate fi la fel de simplu ca sa incercati un restaurant nou sau sa faceti o excursie de o zi intr-un loc in care nu ati mai fost.
Concentrati-va pe distractie impreuna. Cuplurile sunt adesea mai distractive si mai jucause in primele etape ale unei relatii. Cu toate acestea, aceasta atitudine jucausa poate fi uneori uitata, pe masura ce provocarile vietii incep sa se impiedice sau vechile resentimente incep sa se acumuleze.
Pastrarea simtului umorului va poate ajuta, de fapt, sa treceti prin momente dificile, sa reduceti stresul si sa rezolvati problemele mai usor. Ganditi-va la modalitati jucause de a va surprinde partenerul, cum ar fi aducerea florilor acasa sau rezervarea neasteptata a unei mese la restaurantul lor preferat. Jocul cu animalele de companie sau copiii mici va poate ajuta, de asemenea, sa va reconectati cu partea voastra jucausa.
Comunicarea este secretul unei relatii de durata
O buna comunicare este o parte fundamentala a unei relatii sanatoase. Cand experimentati o legatura emotionala pozitiva cu partenerul dvs., va simtiti in siguranta si fericiti. Cand oamenii inceteaza sa comunice bine, nu mai relationeaza bine, iar momentele de schimbare sau stres pot scoate intr-adevar deconectarea. Poate parea simplist, dar atata timp cat comunicati, puteti rezolva de obicei problemele cu care va confruntati.
Spune-i partenerului tau de ce ai nevoie, nu te astepta sa ghiceasca.
Nu este intotdeauna usor sa vorbesti despre ceea ce ai nevoie. In primul rand, multi dintre noi nu petrecem suficient timp gandindu-ne la ceea ce este cu adevarat important pentru noi intr-o relatie. Si chiar daca stii de ce ai nevoie, vorbirea despre asta te poate face sa te simti vulnerabil, jenat sau chiar rusinat. Dar priveste-o din punctul de vedere al partenerului tau. A oferi confort si intelegere cuiva pe care il iubesti este o placere, nu o povara.
Daca va cunoasteti de ceva vreme, puteti presupune ca partenerul dvs. are o idee destul de buna despre ceea ce ganditi si despre ce aveti nevoie. Cu toate acestea, partenerul dvs. nu este un cititor de minte. Desi partenerul dvs. poate avea o idee, este mult mai sanatos sa va exprimati nevoile direct pentru a evita orice confuzie.
Partenerul dvs. poate simti ceva, dar s-ar putea sa nu fie ceea ce aveti nevoie. Mai mult, oamenii se schimba si ceea ce aveai nevoie si ce ti-ai dorit acum cinci ani, de exemplu, poate fi foarte diferit acum. Asadar, in loc sa lasati resentimentele, neintelegerile sau furia sa creasca atunci cand partenerul dvs. greseste continuu, obisnuiti-va sa le spuneti exact ce aveti nevoie.
Nu uitati de atingerile intime
Atingerea este o parte fundamentala a existentei umane. Studiile efectuate pe sugari au aratat importanta contactului regulat si afectuos pentru dezvoltarea creierului. Iar beneficiile nu se termina in copilarie. Contactul afectiv mareste nivelurile de oxitocina din organism, un hormon care influenteaza legatura si atasamentul.
Desi sexul este adesea o piatra de temelie a unei relatii angajate, nu ar trebui sa fie singura metoda de intimitate fizica. Atingerea frecventa, afectuoasa – tinandu-se de mana, imbratisand, sarutand – este la fel de importanta.
Desigur, este important sa fii sensibil la ceea ce ii place partenerului tau. Atingeri nedorite sau deschideri neadecvate il pot face pe cealalta persoana sa se tensioneze si sa se retraga – exact ceea ce nu doriti. Ca si in cazul multor alte aspecte ale unei relatii sanatoase, acest lucru se poate reduce la cat de bine va comunicati nevoile si intentiile cu partenerul.
Chiar daca aveti sarcini de lucru presante sau copii mici de care sa va faceti griji, puteti contribui la mentinerea vietii intimitatii fizice, realizand o perioada obisnuita de cuplu, indiferent daca este vorba de o noapte de intalnire sau pur si simplu o ora la sfarsitul zilei cand poate sta si vorbi sau tine de mana.
Fii pregatit pentru urcusuri si coborasuri
Este important sa recunoastem ca exista suisuri si coborasuri in fiecare relatie. Nu veti fi intotdeauna pe aceeasi pagina. Uneori, un partener se poate lupta cu o problema care ii streseaza, cum ar fi moartea unui membru apropiat al familiei. Alte evenimente, cum ar fi pierderea locului de munca sau probleme grave de sanatate, pot afecta ambii parteneri si pot face dificila relationarea intre ei. S-ar putea sa aveti idei diferite despre gestionarea finantelor sau cresterea copiilor. Diferite persoane fac fata stresului diferit, iar neintelegerile se pot transforma rapid in frustrare si furie.
Nu eliminati problemele asupra partenerului. Stresul din viata ne poate face sa ne simtim temperati. Daca va confruntati cu o multime de stres, s-ar putea sa para mai usor sa va eliberati cu partenerul dvs. si chiar sa va simtiti mai in siguranta sa va loviti. Luptand astfel s-ar putea simti initial ca o eliberare, dar incet iti otraveste relatia. Gasiti alte modalitati mai sanatoase de a va gestiona stresul, furia si frustrarea.
Incercarea de a forta o solutie poate provoca si mai multe probleme. Fiecare persoana lucreaza prin probleme si probleme in felul sau. Amintiti-va ca sunteti o echipa. Daca continuati sa mergeti inainte impreuna, puteti trece prin punctele dificile.
Uita-te inapoi la primele etape ale relatiei tale. Impartasiti momentele care v-au adus impreuna, examinati punctul in care ati inceput sa va indepartati si rezolvati modul in care puteti lucra impreuna pentru a reaprinde acea experienta de indragostire.
Fii deschis la schimbare. Schimbarea este inevitabila in viata si se va intampla indiferent daca mergeti cu ea sau luptati cu ea. Flexibilitatea este esentiala pentru a va adapta la schimbarea care are loc intotdeauna in orice relatie si va permite sa va dezvoltati atat in momentele bune, cat si in cele rele.
Daca aveti nevoie de ajutor din exterior pentru relatia voastra, contactati-va impreuna. Uneori, problemele dintr-o relatie pot parea prea complexe sau coplesitoare pentru a le rezolva ca un cuplu. Terapia de cuplu sau vorbirea impreuna cu un prieten de incredere sau o persoana religioasa va poate ajuta.