Fasolea ajunge la maturitate foarte repede, asa ca este grozava pentru cei care cauta leguminoase cu o crestere relativ scurte. Fasolea verde este o planta anuala, o planta care are nevoie de un an intreg pentru a-si finaliza ciclul de viata si apartine familiei leguminoase. Oamenii cultiva aceasta planta de cel putin 7000 de ani. Totusi, au nevoie de caldura, asa ca pentru a va asigura ca incepeti cel mai bine, semanam fasolea individual in module sau vase de hartie sub acoperire pentru a le oferi protectia si temperaturile de care au nevoie si pentru a le proteja de melci si soareci. Ele pot fi apoi plantate dupa ce au aparut frunzele si s-au intarit. Fasolea uraste solul rece, asa ca pentru a-l incalzi trebuie sa intindeti o foaie de plastic transparent cu cateva saptamani inainte de plantare. Acest lucru are dublul beneficiu de a incuraja o eruptie de rasaduri de buruieni sa germineze – acestea pot fi apoi sapate, oferindu-va pamant curat in care sa plantati.
Odata ce boabele sunt plantate, este esential sa va asigurati ca boabele nu sunt prinse de vremea neasteptat de rece, deoarece au nevoie de temperaturi de cel putin 12 grade C, dar datorita staturii lor mici, este simplu sa asiguram aceasta temperatura.
Atentie la pradatorii de orice fel. Poate nu stiati, dar porumbeii pot dezlipi puietii, asa ca cresterea fasolei sub plasa in timp ce este mica, este o masura de precautie sensibila. Faceti mai multe semanaturi succesive pentru a asigura un sezon lung de recoltare. Fasolea este de fapt mai rapida in a incepe sa produca pastai decat versiunile de catarare, asa ca, chiar daca preferati sa cresteti in principal fasole, merita sa puneti un rand de fasole pentru o cultura mai rapida.
La fel ca majoritatea legumelor, ele se dezvolta in sol fertil, retin umiditate, dar bine drenat, dar isi vor fixa propriul azot si rareori au nevoie de orice ingrasamant suplimentar – o hrana ocazionala cu alge marine si mulci obisnuiti de iarba taiata este suficienta.
Pe site-ul magazinului esenzi.ro se gaseste o varietate mare de seminte fasole de cea mai buna calitate!
Fasolea este una dintre culturile cele mai usor de cultivat, recoltat si uscat. Fasolea necesita foarte putina munca si este incarcata cu substante nutritive. Multe tipuri de fasole cu coaja contin aproximativ 22% proteine. Fasolea uscata ofera, de asemenea, o multime de fibre, zinc, fier si acid folic. Pentru a creste fasole acasa, alegeti un loc insorit, cu un drenaj bun. Solul fertil functioneaza cel mai bine, dar fasolea reprezinta o cultura care fixeaza azotul si, de fapt, ajuta la imbunatatirea calitatii solului. In general, cele mai multe tipuri de seminte de fasole cu coaja sunt semanate la 5-7,6 cm una dintre ele, in randuri distantate de 0,6-0,9 m latime. Fasolea este cel mai adesea insamantata direct in pamant dupa ce pericolul de inghet a trecut. Odata ce frunzele adevarate sunt prezente, mulcirea in jurul rasadurilor si intre randuri ajuta la prevenirea buruienilor si la retinerea umiditatii. Pana cand sunt gata de recoltat si de uscat, cerintele de baza ale fasolei sunt plivitul si udarea, dupa cum este necesar.
Este usor sa invatati cum sa usucati fasolea dupa recoltare. Fasolea cu coaja poate fi recoltata odata ce pastaile au devenit maro si se simt pielea. Pastaile pot fi culese manual sau intreaga planta poate fi indepartata. Fasolea uscata poate fi indepartata din coaja manual sau mecanic.
Pentru a finaliza procesul de uscare, asezati semintele de fasole pe tavi intr-un loc cald si uscat. Fasolea poate fi, de asemenea, uscata intr-un deshidrator de alimente setat la 32 C. Odata ce nivelul de umiditate din boabele de coaja ajunge la 15% sau mai putin, boabele pot fi pastrate pana la trei ani in borcane de sticla, pungi de plastic sau cutii metalice.
Fasolea verde este o sursa excelenta de proteine, carbohidrati complecsi si fibre. Continutul lor ridicat de fibre ajuta la digestia, iar proteinele ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. Prin urmare, diabeticii si persoanele care sufera de hipoglicemie pot beneficia de consumul de fasole verde. Exista dovezi ca o dieta bogata in fasole poate scadea nivelul colesterolului, in special al trigliceridelor.
Fasolea verde trebuie culesa cand este inca putin imatura. Atunci fasolea interioara abia incepe sa se formeze si este cea mai suculenta.
Fasolea verde este de obicei gatita. Dupa ce culegeti fasolea, spalati-le si apoi desprindeti ambele capete. Fierbeti-le aproximativ 5 minute. Multi oameni nu recomanda gatirea cu microunde a fasolei verzi proaspete, deoarece exista tendinta de a le usca si de a face fibrele prea stringente si greu de mancat.
Daca doriti sa cultivati cea mai buna fasole verde, atunci trebuie sa fiti expert in tot ce tine de cultivarea fasolei verzi. Daca reusiti sa plantati fasole verde la cel mai bun moment pentru cresterea acestor legume verzi, atunci veti obtine o productie ideala. Deci, pentru plantarea fasolei, cunostintele pentru cultivarea fasolei sunt cruciale.
Pentru plantarea fasolei verzi, temperatura solului ar trebui sa fie in jur de 20- 30 C. Pentru cel mai mare randament, cultivati o planta de fasole verde, unde fasolea poate obtine lumina solara completa pentru un timp maxim. Un alt avantaj al soarelui este ca mentine planta de fasole verde uscata si scade sansele de imbolnavire. Cele mai bune seminte fasole le gasim pe site-ul esenzi.ro, dar si multe alte seminte!