echipamente frigorifice pentru unitățile de catering: fă o alegere rațională!

Echipamente frigorifice pentru unitățile de catering: fă o alegere rațională!

Pentru a satisface nevoile de producție ale unităților de catering, sunt necesare echipamente frigorifice HoReCa de înaltă calitate. Pentru fiecare categorie și sferă de activitate (pizzerii, cafenele, baruri, restaurante) setul complet de dotări profesionale are anumite caracteristici specifice.

 

Noii veniți în domeniul HoReCa se pot dezorienta atunci când urmează să aleagă cele necesare, dar, în funcție de funcționalitate, există o diviziune clară a echipamentelor de refrigerare din oțel inoxidabil în mai multe categorii.

Dulapuri frigorifice din inox potrivite pentru restaurante. Criterii de selecție

Dulapurile frigorifice au o serie de parametri care le determină scopul. Acestea includ:

 • regimul de temperatură al dulapului rece;
 • volumul spațiului de stocare;
 • tipul ușii/ușilor;
 • materialul corpului dulapului.

Diferitele modele de dulapuri frigorifice din inox sunt împărțite în două clase principale:

echipamente cu o temperatura joasă și echipamente cu o temperatură apropiată de zero grade Celsius.

 • Dulapurile cu temperatură joasă (de congelare) au de regulă o temperatură de funcționare cuprinsă între -18 grade Celsius și -25 grade Celsius și sunt proiectate pentru depozitarea pe termen lung a produselor congelate.
 • Dulapurile cu temperatură rece de refrigerare au un interval de temperatură de funcționare de la 0 grade Celsius la +10 grade Celsius. Această clasă de dulapuri este concepută pentru depozitarea pe termen scurt a alimentelor perisabile ce nu necesită congelare.

Intervalele de temperatură de funcționare pentru diferitele modele de dulapuri pot diferi ușor, dar, de regulă, se încadrează în limitele specificate mai sus.

 

Un parametru important atunci când se optează pentru un tip de dulap frigorific sau altul este și volumul acestuia.

Principalele volume de dulapuri frigorifice HoReCa pot fi împărțite după cum urmează:

 • dulapuri cu un volum de 400 – 500 litri;
 • dulapuri cu un volum de 600 – 700 litri;
 • dulapuri cu un volum de 800 – 1.000 litri;
 • dulapuri cu un volum de peste 1.000 litri.

Dulapurile frigorifice cu volume mai mici, de până la 700 de litri, au de regulă o singură ușă. Mai puțin frecvente sunt modelele unde ușa este împărțită în două: o parte superioară și o parte inferioară.

 

Tipul ușii dulapului dă informații importante despre scopul acestui echipament (dulapul frigorific). Există două tipuri de uși: uși solide, opace (metalice) și uși transparente de sticlă. Ușile de sticlă, la rândul lor, pot fi articulate (basculante) sau glisante.

Dulapurile frigorifice sunt împărțite în două tipuri în funcție de materialul carcaselor acestora:

 • dulapuri cu carcasă din oțel cu strat de polimer (de obicei alb);
 • dulapuri cu carcasă din oțel inoxidabil în formă natur.

Alegerea unui dulap frigorific este bine a se face pe baza scopului și condițiilor în care urmează ca să funcționeze. Majoritatea dulapurilor reci sunt instalate în depozitul sau spațiile de producție ale unui magazin sau unități HoReCa.

 

Trebuie reamintit faptul că, pentru încăperile cu umiditate ridicată constantă, este cel mai bine să se opteze pentru dulapuri frigorifice cu carcase din oțel inoxidabil de calitate superioară.

 

Totuși, practica arată că durata de viață a unui dulap rece din oțel inoxidabil depinde într-o măsură mai mare de fiabilitatea componentelor interne, mai degrabă decât de starea carcasei. Această perioadă poate ajunge la 10 – 15 ani.

 

O parte importantă a designului unui asemenea echipament este dat de grosimea pereților dulapului și materialul cu care sunt umpluți aceștia. Evident, cu cât pereții dulapului sunt mai groși, cu atât mai bine. Grosimea standard a pereților pentru dulapurile cu temperatură joasă medie este de cel puțin 4 cm și pentru dulapurile cu temperatură de congelare de cel puțin 6 cm.

 

Este necesar să se dea o atenție sporită și clasei climatice a unui astfel de echipament HoReCa, adică la ce indicatori de temperatură și umiditate a mediului este permisă funcționarea sa. Astfel de indicatori pot fi, de exemplu, de până la +35 grade Celsius și 80% umiditate. Există, de asemenea, modele de dulapuri reci din inox care au o clasă climatică tropicală, unde funcționarea lor este permisă la temperaturi ambientale de până la +45 grade Celsius și chiar 90% umiditate.

 

Acești indicatori și caracteristici de performanță afectează semnificativ costul dulapurilor frigorifice din inox.

 

Pentru detalii și comenzi intră pe tcromania.com!

 

 

Succes Grup

Succes Grup este o companie specializata in activitati de presa si PR, software, marketing, consultanta si nu numai!Echipa este formata din specialisti din domeniu, aflati intr-o continua dezvoltare profesionala pentru a avea maxim de performanta.O singura companie - multe servicii de business oferite!https://succes-grup.ro/

View all posts by Succes Grup →