finlanda-aproape-300-de-sustinatori-ai-nationalei-de-fotbal-au-fost-confirmati-cu-covid,-dupa-ce-si-au-sustinut-echipa-la-euro-2020,-la-sankt-petersburg-in-ultimele-doua-zile,-numarul-cazurilor-s-a-dublat,-iar-jumatate-dintre-acestea-au-fost-depistate-la-suporterii-care-au-calatorit-in-rusia.

Finlanda. Aproape 300 de susținători ai naționalei de fotbal au fost confirmați cu Covid, după ce și-au susținut echipa la EURO 2020, la Sankt Petersburg. În ultimele două zile, numărul cazurilor s-a dublat, iar jumătate dintre acestea au fost depistate la suporterii care au călătorit în Rusia.

Potrivit presei locale, din cauza aglomerației și a blocajelor de trafic de la granița dintre Finlanda și Rusia, cauzate de întoarcerea a aproximativ 3.000 de suporteri, vameșii finlandezi au fost nevoiți să lase să intre în țară aproape 800 de persoane fără a le testa, în special în autobuze.

De exemplu, Finlanda a raportat sâmbătă 210 cazuri noi și 219 în ultimele 24 de ore, conform Worldometers. Acum, autoritățile sanitare fac apel ca toate persoanele care au participat la EURO 2020 în Rusia să intre în carantină cel puțin 72 de ore până primesc un rezultat negativ la testul Covid.

”Acum este cu adevărat important ca oamenii care au vizitat Sankt Petersburg să nu meargă la muncă, ci să facă un test pentru coronavirus și să aștepte să vadă care sunt rezultatele”, a afirmat Mika Salminen de la Institutul finlandez pentru Sănătate (THL), reiterând că acest lucru este valabil mai ales pentru cei care s-au întors cu autocarul. Salmien a mai precizat că aproximativ 80-90% dintre cazuri se află în regiunea capitalei, însă noi infectări se regăsesc în toată Finlanda. 

De asemenea, primarul din Helsinki a anunțat că suspendă ridicarea altor restricții, din cauza vârfului de infecții legate de EURO. “Există atât de multe infecții, situația este clar diferită de ceea ce era acum o săptămână”, a spus oficialul.

Și Rusia se confruntă cu o înmulțire a cazurilor de coronavirus din cauza variantei Delta mai contagioase, situație care afectează în mod special Sankt Petersburg, orașul gazdă al EURO, unde rata incidenței este în prezent de 20 de ori mai mare decât în ​​Finlanda, potrivit THL. 

Surse alternative: Euronews, Le Figaro, Helsinki Times

Foto: Deanpictures | Dreamstime.com

Sursa stire biziday.ro