ghidul incepatorului pentru motocositoare – iata tot ce trebuie sa stii!

Ghidul incepatorului pentru motocositoare – iata tot ce trebuie sa stii!

Dupa cum bine stii, aproape orice american are sub stapanire o masina de tuns iarba – cel putin cei din filme si seriale. Romanii, pe de alta parte, se bazeaza mai degraba pe motocositoare. Acestea sunt mai ieftine, mai agile si mult mai usor de folosit. De altfel, nu multi romani ar vrea sa conduca o masinuta in miniatura prin gradina lor doar pentru a tunde iarba.

Mai apoi, gradinile romanesti nici nu se compara cu cele americane – noi avem mai mult decat gazon in ele. Daca esti in cautarea unui astfel de produs pentru a mentine aspectul gradinii tale – si nu numai – iata cateva informatii care sunt mai mult decat esentiale, mai ales pentru un incepator!

Ce tipuri de motocositoare ai la dispozitie?

Motocositoarele sunt caracterizate, in principal, de tipul de alimentare al motorului. Astfel, exista trei tipuri de produse – pe benzina, electrice cu fir si electrice fara fir, anume pe baza de acumulatori.

  • Motocositoarele pe benzina

Evident, motocositoarele pe benzina sunt printre cele mai puternice, dar nu fac fata gradinilor mai mari. Astfel, sunt ideale pentru cele mici si medii. Acest lucru se datoreaza faptului ca motorul se poate supraincalzi usor daca este folosit pentru perioade lungi de timp.

  • Motocositoarele electrice cu fir

Motocositoarele electrice cu fir sunt printre cele mai ieftine, dar pot fi folosite optim doar in curti si gradini mici – daca nu cumva esti pregatit sa cumperi prelungitoare peste prelungitoare.

  • Motocositoarele electrice cu acumulatori

In cele din urma, motocositoarele cu acumulatori sunt asemanatoare celor pe benzina din punct de vedere al puterii. Astfel, sunt ideale pentru gradinile mari, desi autonomia lor este relativ mica, mai ales in comparatie cu timpul de incarcare (autonomie in jur de 30 minute; timp de incarcare de pana la 7 ore).

Tipuri de motocositoare in functie de arhitectura motorului

Desigur, motorul este deseori mai important decat tipul de alimentare. Astfel, motoarele pe baza de benzina pot avea o arhitectura in 2 sau patru timpi. Cele in 2 timpi sunt cele mai simple, dar si cele mai usoare – totodata, vin la un pret avantajos, dar au o putere scazuta.

Motoarele in 4 timpi sunt economice, consuma mai putin combustibil, dar sunt si mai galagioase si mai grele. Evident, sunt printre cele mai puternice – dar doar daca li se asigura mentenanta regulata.

Dupa cum bine stii, exista si motocositoare cu motor electric. Acestea sunt cele mai silentioase disponibile si totodata, polueaza foarte putin mediul inconjurator. Desigur, principalul dezavantaj, in multe cazuri, este puterea acestora.

Cum achizitionezi o motocositoare numai buna pentru tine?

O motocositoare buna vine de la un producator bun. Totodata, trebuie sa tii cont si de intermediar – anume de numarul de colaboratori pe care il are acesta. Magazinul online TopStrong este unul dintre putinele din Romania care iti pune la dispozitie o gama variata de producatori pentru care calitatea este cu adevarat importanta.

Viziteaza acum TopStrong.ro – scule, unelte si echipamente pentru toate nevoile mesterului modern, de la pompe de apa pana la compresoare, climatizare, scule auto si nu numai!

Succes Grup

Succes Grup este o companie specializata in activitati de presa si PR, software, marketing, consultanta si nu numai!Echipa este formata din specialisti din domeniu, aflati intr-o continua dezvoltare profesionala pentru a avea maxim de performanta.O singura companie - multe servicii de business oferite!https://succes-grup.ro/

View all posts by Succes Grup →