De cele mai multe ori drumul dreptatii este lung, dar temerarii care sunt motivati sa o obtina sunt rasplatiti pe deplin. Uneori, drumul dreptatii iese din tara si duce omul departe, la CEDO, acolo unde drepturile sale reprezinta litera de lege si erorile instantelor din diferite tari sunt corectate.
Daca in tara lupta pentru dreptate s-a terminat cu o infrangere nedreapta, lupta pentru drepturile omului CEDO reprezinta singura cale de actiune a victimei sistemului juridic din propria tara.
Un drum atat de lung, pe taramuri complet necunoscute omului nedreptatit se impune sa fie parcurs in tovarasia unei persoane cu experienta in domeniu si care s-a intors cu zeci de hotarari CEDO favorabile clientilor sai.
Sotii Grigoriu sunt specializati in procese CEDO si detin expertiza necesara pentru a fi angajati de romanii nedreptatiti in tara sa ii reprezinte in fata instantei europene de justitie.
Ei si-au facut din apararea drepturilor omului un crez profesional, de aceea s-au specializat in procese CEDO care necesita:
-prezentarea in rezumat a modului in care a decurs procesul in tara
-traducerea hotararii judecatoresti si a actelor care alcatuiesc dosarul.
Un dosar pregatit minutios are sanse mari sa fie admis pentru rejudecare. Sotii Grigoriu au zeci de procese finalizate, soldate cu hotarari favorabile clientilor lor si alte zeci de dosare pe rol, atat la CEDO, cat si in Romania.
Infiintarea CEDO reprezinta marele pas pe care l-au facut statele europene in directia respectarii drepturilor omului. Erorile de orice natura ar fi ele apar inevitabil intr-o activitate sau alta. Sistemul juridic nu este scutit de greseli, mai ales ca se lucreaza sub presiune. Unui judecator ii revine un numar urias de dosare.
CEDO se dovedeste o instanta impartiala fiindca este compusa din judecatori din toate statele si nu se grabeste in solutionarea dosarelor, ci are in vedere respectarea drepturilor omului.
Chiar daca se afla in arest sau a suferit o condamnare, drepturile omului trebuie sa fie respectate.
Ce drepturi are omul sau care sunt cele mai incalcate drepturi de catre instantele sau anumite institutii din tara?
- Dreptul la apararea. Din comoditate sau din criza de timp, anumite instante refuza audierea unor martori importanti care ar elucida multe necunoscute ale unui proces. Uneori omului i se refuza si depunerea unor documente care i-ar dovedi nevinovatia. Sunt si cazuri in care anumite documente sunt analizate superficial de catre instantele atat de ocupate.
- Dreptul la conditii omenesti in inchisoare. Tratamentul detinutilor este degradant si traumatizat. Acestora nu li se respecta dreptul la intimitate, nu sunt dusi la medic, cand au nevoie si nu sunt invoiti sa participe la inmormantarea celor din familie, chiar daca s-au purtat corect in detentie. Au fost detinuti care au suferit enorm ca nu au participat la inhumarea mamei sau a tatalui, mai ales ca au aflat ca acestia au decedat de inima rea cand copilul lor a ajuns la inchisoare. Articolul 3 din Conventia privind drepturile omului este incalcat frecvent in Romania. Multe procese au fost pierdute la CEDO de catre statul roman ca urmare a tratamentelor degradante din inchisori. Au fost cazuri in care detinutii s-au omorat intre ei in arest, fara ca supraveghetorii sa se implice.
- Pierderea unor bunuri dobandite prin munca, fiindca anumite banci nu au respectat prevederile din contractele de imprumut, ci au schimbat regulile in timpul jocului.
- Arestarea pe nedrept, fara sa existe dovezi clare ale vinovatiei. Din pacate, au fost multi detinuti in aceasta situatie. Au petrecut zeci de ani in detentie si au iesit bolnavi din inchisoare, iar ulterior s-a dovedit ca nu erau vinovati. Ei au primit despagubiri din partea statului, dar nu au mai apucat sa se bucure de ele.
In portofoliul sotilor Grigoriu se afla atat cazuri externe, cat si procese interne renumite, finalizate cu triumful dreptatii clientilor care i-au angajat.
Sotii Grigoriu, specializati in procese CEDO, au actionat cu succes si in procese de drept comercial, drept civil si drept administrativ si ofera si consultanta juridica eficienta celor care au nevoie.
Ce inseamna consultanta juridica eficienta? Ca avocatii de incredere, cu sute de procese castigate in tara si in afara ei sa ii spuna drept celui care le cere sfat daca merita sa puna pe rol un proces sau daca este mai bine sa renunte la el.
Nimeni nu trebuie sa se aventureze intr-o lupta care este pierduta din start pentru ca va avea de suferit enorm.
In ceea ce priveste onorariile se poate observa ca ele nu sunt exagerate, ci reflecta munca si performanta unei echipe care a ajuns in corpul aparatorilor de elita ai Europei.
Onorariile se clasifica in:
-onorarii orare
-onorarii forfetare
-onorarii de succes
-abonamente.
Multe firme si companii de succes au abonament cu Casa de Avocatura Grigoriu si se declara pe deplin mutumite de alegerea facuta.
Romanii nedreptatiti stiu la cine sa apeleze pentru a-si recapata dreptatea si pentru ei sumele de bani oferite ca despagubire conteaza mai putin decat respectarea drepturilor lor pe care le considera sfinte.
Pentru ca exista CEDO si drepturile omului sunt in centrul atentiei in toata lumea, oamenii ar trebui sa porneasca pe drumul dreptatii oricat ar fi de lung si de greu, dar sa isi aleaga tovarasi onesti si bataiosi care sa le asigure victoria.
Cazurile importante rezolvate de sotii Grigoriu demonstreaza calitatea muncii lor si ii recomanda.
Orice client poate deveni un caz castigat la CEDO, un roman care va primi zeci de mii de dolari despagubire de la statul roman.