marea-neagra-un-bombardier-rusesc-su-24-a-aruncat-patru-bombe-in-jurul-distrugatorului-britanic-hms-defender,-in-apropierea-crimeei-ministerul-rus-al-apararii-sustine-ca-nava-intrase-in-apele-teritoriale-ale-federatiei-ruse.

Marea Neagră. Un bombardier rusesc Su-24 a aruncat patru bombe în jurul distrugătorului britanic HMS Defender, în apropierea Crimeei. Ministerul rus al Apărării susține că nava intrase în apele teritoriale ale Federației Ruse.

Potrivit presei ruse, Incidentul a avut loc astăzi, la prânz, iar bombardierul Suhoi a folosit doar lovituri de avertisment, la fel ca și nava marinei ruse, care a interceptat-o inițial pe cea britanică.  “Distrugătorul intrase trei kilometri în interiorul apelor ruse, dar le-a părăsit la scurt timp după aceea”, au transmis oficiali ruși, care susțin că nava britanică a fost avertizată radio privind încălcarea apelor teritoriale, dar ar fi refuzat să țină seama de aceste avertismente.

RIA Novosti a relatat că Ministerul Apărării din Rusia a convocat atașatul militar britanic în urma incidentului. Senatorul rus Serghei Tsekov a calificat mișcările navei de război drept o „încălcare flagrantă a normelor internaționale”.

Surse alternative: Reuters, Bloomberg, The Moscow Times

Sursa stire biziday.ro