motivele pentru care tot mai multi soferi aleg cutiile automate de viteze

Motivele pentru care tot mai multi soferi aleg cutiile automate de viteze

In ultimii ani piata auto din Romania a cunoscut o schimbare semnificativa in ceea ce priveste cutiile de viteze ale autoturismelor care au intrat pe piata, atat in privinta autoturismelor noi, cat si a autoturismelor second hand. In contextul in care tot mai multi romani au descoperit atuurile cutiilor automate de viteze si in contextul in care multe dintre aceste autoturisme au devenit mai accesibile ca pret, tot mai multi dintre soferii din tara noastra au optat pentru astfel de cutii automate de viteze.

Chiar daca temerile cu privire la nevoia de reparatii cutii automate era una mare in randul soferilor din tara noastra, trebuie spus ca printr-o informare corecta si o promovare a acestor autoturisme, tot mai multi dintre soferi au devenit interesati sa cumpere astfel de autoturisme. Acest lucru a venit in contextul in care si numarul de service-uri auto specializate in astfel de cutii de viteze a devenit tot mai mare. Dar haide sa vedem care sunt principalele motive pentru care autoturismele pe cutie automata de viteze sunt din ce in ce mai cautate de soferii din Romania.

Fiabilitate ridicata

Pentru ca orice sofer cauta sa se bucure de o masina cat mai rezistenta in timp si care sa aiba nevoie de cat mai putine vizite in service-uri auto, fiabilitatea ridicata pe care o ofera cele mai noi modele de cutii automate de viteze au convins tot mai multi soferi sa isi indrepte atentia inspre aceste tipuri de autoturisme. Imbunatatirile aduse de constructori in domeniul cutiilor de viteze automate inseamna ca nu vei avea nevoie frecventa de reparatii cutii automate, mai ales daca intretii corespunzator cutia de viteze a autoturismului.

Intretinere la costuri reduse

Un alt motiv pentru care cutiile automate devin tot mai apreciate in tara noastra este cel al costurilor mici de intretinere. Prin prisma fiabilitatii ridicate, dar si prin faptul ca autoturismele pe cutie automata nu au kit-ul de ambreiaj, costurile de intretinere pentru orice sofer se vor dovedi mai reduse comparativ cu intretinerea autoturismelor pe cutie manuala de viteze.

Existenta unor service-uri specializate

Daca in urma cu ceva timp soferii se temeau sa cumpere un autoturism pe transmisie automata prin prisma faptului ca mecanicii specializati in repararea unor astfel de cutii de viteze erau relativ dificil de gasit, astazi poti gasi foarte usor un service auto pentru reparatii cutii automate. Acest lucru inseamna ca vei putea intretine periodic cutia automata prin revizii si verificari, iar in cazul unor eventuale defectiuni, acestea vor putea fi rezolvate eficient de oameni calificati si cu experienta.

Consumul mai mic de combustibil

Nu in ultimul rand pentru foarte multe autoturisme pe cutie automata de viteze vorbim si despre costuri mai mici pentru combustibilul folosit prin prisma transmisiilor tot mai performante in cazul autoturismelor din ultima generatie. Acest lucru inseamna din nou costuri mai mici pentru soferi.Daca pana acum nu ai avut in vedere sa cumperi un autoturism pe cutie automata de viteze, poate ca aceste motive ti-au starnit curiozitatea pentru un astfel de autoturism.