premierul-citu-anunta-majorarea-alocatiei-de-stat-pentru-copii-incepand-din-anul-2022,-la-243-de-lei,-si-indexarea-cu-rata-medie-a-inflatiei-incepand-din-anul-2023.

Premierul Cîțu anunță majorarea alocației de stat pentru copii începând din anul 2022, la 243 de lei, și indexarea cu rata medie a inflației începând din anul 2023.

”În ședința de guvern de astăzi au fost adoptate mai multe acte normative. Eu am să prezint câteva dintre ele, iar celelalte o să fie prezentate de miniștri, pentru că vreau să vă răspund, dacă sunt detalii. În primul rând, guvernul a stabilit majorarea alocației de stat pentru copii începând din anul 2022 și indexarea anuală a acesteia cu rata medie a inflației începând din anul 2023. Detaliile – cuantumul alocației de stat pentru copii începând cu drepturile lunii ianuarie 2022 – 486 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 243 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii peste 18 ani care urmează cursuri liceale sau profesionale; 486 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 ani și 18 ani în cazul copilului cu handicap. Alocația de stat pentru copii se cumulează cu indemnizația lunară, stimulentul lunar sau stimulentul de inserție.”, a anunțat premierul Cîțu la finalul ședinței de guvern.

Sursa stire biziday.ro