rinoplastia – prezentare generală

Rinoplastia – prezentare generală

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/human-lips-65665/

 

Pacienții apelează la rinoplastie (operație de remodelare a nasului) – în scopuri corective sau cosmetice. În timp ce unii dintre ei doresc să obțină un nas perfect, asemănător cu cel al unei vedete, alții recurg la procedură pentru a corecta daunele cauzate de un accident nefericit.

Rinoplastia este o operație de modificare a dimensiunii sau formei nasului. Nasul este organul predominant al feței, remarcabil din toate unghiurile, care nu poate fi ascuns dacă dimensiunile sale sunt disproporționate și inestetice.

Abordează probleme legate de sănătate

Mulți oameni au dificultăți de respirație cauzate de o tulburare fizică a nasului. Dacă septul nazal este deplasat, de exemplu, va duce la mai multe simptome de sănătate, cum ar fi sângerări nazale, pierderea somnului, infecții ale sinusului și dificultăți de respirație. Însă cu o procedură numită septoplastie, căile respiratorii nazale se vor îmbunătăți și toate aceste simptome se vor diminua.

De ce să recurgi la rinoplastie?

Rinoplastia sau rinoseptoplastia este sugerată de medici pentru rezolvarea problemelor de disconfort respirator cauzate de o obstrucție nazală. O rinoplastie oferă, de asemenea, o dimensiune estetică pentru un nas fără complex. Este o intervenție chirurgicală estetică care îmbunătăţeşte dimensiunea și forma nasului. Aceasta are ca scop reducerea sau creșterea dimensiunii nărilor, îndreptarea podului nazal, refacerea acestuia sau poate viza remodelarea formei.

Rinoplastie, la ce vârstă?

Chirurgii plastici recomandă ca rinoplastia să se facă la sfârșitul creșterii oaselor și a cartilajului, în jurul vârstei de 18 ani, dar se poate face şi înainte, cu acordul părinților, atunci când nasul devine o adevărată problemă psihologică pentru adolescent.

 

Nu există o limită superioară de vârstă pentru rinoplastie, dimpotrivă, de-a lungul anilor, cartilajul nazal este slăbit și își pierde elasticitatea și poate fi necesară corectarea nasului.

Creşterea semnificativă a încrederii

Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că efectuarea acestei intervenţii poate aduce o schimbare psihologică pozitivă în viața unui pacient. O intervenție chirurgicală de remodelare a nasului, va avea rezultate pozitive în următoarele domenii:

  • calitatea generală a vieții;
  • sănătatea mentală și fizică;
  • stima de sine.

Persoanele care au recurs la această procedură  interacționează mai mult și experimentează mai multă bucurie în viața lor.

Aspect mai tineresc

Pacienții care apelează la o operație de remodelare a nasului în scopuri cosmetice vor fi fericiți să știe că, după procedură, vor arăta cu cel puțin un an mai tineri. Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au descoperit că o procedură de rinoplastie de succes duce la o scădere a vârstei percepute a unui pacient.

Consultaţie înainte de intervenţie

Consultația înainte de rinoplastie este esențială. Pacientul și chirurgul trebuie să fie în perfect acord. Așteptările primului trebuie să coincidă cu rezultatele așteptate în urma intervenției chirurgului. Simulările morfologice sunt efectuate în prealabil în cabinetul chirurgului plastic.

Rezultatul final al operației va fi disponibil după șase luni, când umflarea feței dispare în cele din urmă. Pacienții pot face exerciții fizice zilnice ușoare după primele câteva zile, dar exercițiile fizice mai intense trebuie amânate cu cel puțin trei săptămâni. Majoritatea pacienților se întorc la muncă după o săptămână de odihnă, cu excepția cazului în care natura muncii implică o activitate fizică intensă.

 

Succes Grup

Succes Grup este o companie specializata in activitati de presa si PR, software, marketing, consultanta si nu numai!Echipa este formata din specialisti din domeniu, aflati intr-o continua dezvoltare profesionala pentru a avea maxim de performanta.O singura companie - multe servicii de business oferite!https://succes-grup.ro/

View all posts by Succes Grup →