rusia-expulzeaza-un-diplomat-roman-al-ambasadei-de-la-moscova,-ca-raspuns-la-o-decizie-similara-luata-de-romania-in-urma-cu-doua-saptamani.

Rusia expulzează un diplomat român al Ambasadei de la Moscova, ca răspuns la o decizie similară luată de România în urmă cu două săptămâni.

“Pe 11 mai, ambasadorul român Christian Istrate a fost invitat la Ministerul Rus de Externe, unde i s-a înmânat o notă din partea ministerului prin care căpitanul G. Iliescu, atașat adjunct al apărării la Ambasada României, a fost declarat persoana non grata. Angajatul menționat trebuie să părăsească teritoriul Federației Ruse în termen de 72 de ore”, potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe, citat de TASS.

Reamintim, pe 26 martie, Ministerul Afacerilor Externe informa că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, “având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961″.

România se alătura atunci mai multor țări europene care au expulzat diplomați ruși în ultima perioadă. 

Foto: Liskonogaleksey | Dreamstime.com

Sursa stire biziday.ro