Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/kitchen-zone-in-apartment-in-loft-style-7045940/
O mansardă amenajată într-un mod optim poate deveni o cameră specială pentru diferite hobby-uri, un spaţiu de lectură, un mic dormitor sau un spaţiu destinat depozitării. Dacă nu există inspirație pentru a finaliza proiectul de amenajare a mansardei casei, specialiştii unei firme de contructii Timisoara în domeniu vin în ajutor cu câteva sfaturi pentru a ajuta la depozitarea lucrurilor dar şi la optimizarea spațiului de sub pantă.
● Bibliotecă încorporată sub pantă
Biblioteca este o necesitate pentru optimizarea spațiilor mici. Se potrivește bineînțeles sub o scară, dar nu numai: la mansardă, aceasta urmărește panta acoperișului și se potrivește perfect într-un spaţiu restrâns. Pentru cei care şi-au transformat mansarda într-o garsonieră, o cameră dedicată depozitării sau un spațiu de birou, această soluție este ideală! În plus, nu este necesar să investească în mobilier de ultimă generație. Se pot atașa cu ușurință rafturi și poliţe pentru a asambla propria bibliotecă personalizată.
● Amenajarea unui dressing în mansardă
Mansarda permite proprietarilor să câștige o cameră suplimentară în casă, aşadar, trebuie profitat de ea. În funcţie de înălţimea mansardei, se pot instala cutii pentru depozitare, corpuri pentru a depozita hainele și pantofii sau alte soluții, precum:
- Un dressing în kit cu diferite module și dulapuri – mai puțin costisitor, dar și mai puțin flexibil pentru a optimiza fiecare colț al mansardei.
- Un dressing pe comandă, potrivit perfect spațiului avut la dispoziție, până la milimetru, dar inevitabil este mai scump.
- În funcție de proiectul camerei, se poate folosi întreaga lungime a unui perete pentru depozitare și astfel spaţiul va fi transformat într-un dressing modern și funcțional. Prevăzut cu multe sertare, dulapuri şi rafturi, acesta va organiza spațiul disponibil.
● Mobilier cu depozitare integrată
Acum este momentul ca proprietarii să-şi folosească imaginația: aproape toate mobilierele pot îndeplini o funcție de depozitare, chiar dacă acesta nu este scopul lor principal. Ideea este că fiecare colț al mansardei să poată fi folosit, cam ca într-un joc de Tetris.
Mansardele sunt încăperi care pot fi amenajate în diverse stiluri, precum rustic, modern, industrial, romantic etc. Nu se recomandă însă o aglomerare de stiluri. Pentru a nu da greş în privinţa amenajării unei mansarde, proprietarii pot apela la o firmă de design interior. Cea mai bună alegere va fi pe baza recomandărilor, aşadar, se va apela la Registrul Constructorilor pentru informaţiile necesare.
Alte idei care să îi inspire pe proprietari
- Comodă aranjată sub panta acoperișului care să conţină rafturi sau chiar uși de dulap.
- Un pat cu o cutie de depozitare sub saltea, dacă dormitorul amenajat la mansardă este mic și nu are dulap.
- O banchetă transformată într-o unitate de depozitare cu uși glisante și / sau sertare.
- O bibliotecă cu pat retractabil și / sau birou. Mobilierul modular este nemaipomenit!
Aceste sfaturi sunt valabile mai ales într-un dormitor, o cameră de joacă sau un mic birou, unde volumul disponibil în mansardă, nu permite instalarea unui mobilier mare.