Sisteme de supraveghere si securitate avantaje

Digitalizarea este in avans. De asemenea, a ajuns de mult in industria securitatii. Sistemele de alarma si camerele video nu mai sunt suficiente. Clientii vulnerabili se bazeaza pe sisteme de securitate avansate si de maxima siguranta precum cele de la comenzi . Securitatea devine inteligenta. De acum inainte, sistemele de alarma nu mai sunt singurele importante. Hotii si vandalii nu au trait niciodata atat de greu, ca in epoca sistemelor de securitate.

Fie ca este depozit, complex de birouri, sediul companiei sau retail – toate sunt mici cufere cu comori. Valoarea lor este adesea subestimata la prima vedere, dar nu si la a doua vedere. Calculatoarele, echipamentele industriale si datele confidentiale au valoarea lor. Este de inteles ca atrag o multime de oaspeti neinvitati. Un singur lucru le sta in cale – usa de la intrare.

Desigur, se poate asigura intrarea si impotriva hotilor cu solutii clasice de cheie. Dar nu merita subestimati. Daca se doreste cu adevarat a intra intr-o cladire, oricine devine repede foarte inventiv. Exista scenariul in care o cheie este pierduta sau furata. Hotul nu-i poate crede norocul. In loc sa rupa laborios usa, pur si simplu o descuie. Nu putea fi mai nebanuitor. Oaspete neautorizat modifica lucrurile de valoare in liniste si pace. Si nimeni nu-l observa. Usa este in cele din urma intacta.

Nu se ajunge atat de departe cu un sistem de acces electronic. Lucrul special la acesta este faptul ca o cheie clasica devine o cheie electronica – fie ca este un transponder sau un card cu cip. Si asa functioneaza brelocul electronic:

  • Autorizarea accesului individual: datele sunt salvate automat pe cheie.
  • rezultatul: fiecare angajat intra in posesia unei chei electronice.
  • Angajatul are acum acces liber in cladire in functie de autorizatiile individuale de acces.

Marele avantaj este faptul ca daca se pierde o cheie electronica, proprietarul nu mai este neputincios. Se va putea bloca intregul sistem cu un singur click. Gasitorul norocos nu mai beneficiaza de ea. Nici nu le poate copia. La urma urmei, cheile electronice nu pot fi copiate. Controlul electronic al accesului poate face si mai mult:

  • Adaptare usoara si rapida la nevoile de securitate ale companiei
  • Informatii despre „starea usii” actuala
  • Niciodata „usi uitate deschise”
  • Avertismente pentru manipulare si incercari de acces neautorizat
  • Fara reglementari speciale pentru weekend si sarbatori
  • potrivit si pentru companiile mai mici

Daca proprietarul doreste sa se simta si mai in siguranta, poate opta pentru controlul automat al accesului cu recunoastere faciala sau amprente. Niciun hot din lume nu poate fura aceste date. In legatura cu sistemele de securitate, termenul „ intretinere la distanta ” este folosit din nou si din nou. Cu alte cuvinte, cu intretinerea de la distanta , administrarea sistemelor IT are loc separat spatial unul de celalalt. Utilizatorul si administratorul nu sunt in aceeasi camera. Asta economiseste timp. Daca apar probleme tehnice in companie, solutia este evidenta. Datorita serviciului de la distanta, tehnicianul isi economiseste calatoria. El poate rezolva problema imediat. Compania nu doar economiseste timp, ci si bani cu intretinerea de la distanta.