top unelte de grădină - setul minim pe care ar trebui să-l aibă fiecare grădinar

Top unelte de grădină – setul minim pe care ar trebui să-l aibă fiecare grădinar

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/gardening-tools-and-gloves-over-a-woven-fabric-7655612/

Uneltele de grădină manuale sunt ajutoare fidele pentru fiecare grădinar. Ce trebuie să conţină setul minim, pentru ca plantele, copacii, gardul verde să fie întreținute și proprietarul să fie mulțumit?

●     Sapă mică – o unealtă de neprețuit printre instrumentele de grădină

Există două tipuri – cu o lamă largă sau îngustă. Prima este convenabilă pentru plivit, iar cea din urmă pentru prășit. La curte este de dorit să existe ambele instrumente: printre altele, cea lată este potrivită pentru suprafețe mari, iar cea îngustă pentru suprafeţe mai mici.

●     Foarfeca pentru iarbă și gard viu

Este concepută pentru tăierea gardurilor vii, tăierea ierbii crescute în locuri greu accesibile, tăierea decorativă a arbuștilor și copacilor. Modelele au o lamă zimțată care taie cu ușurință chiar și ramurile dure și nu permit lăstarilor să sară de pe lamă.

●     Lopata – unealta indispensabilă de grădină

Lopata dreaptă ascuțită este potrivită pentru lucrări de terasament grele, iar cea dreptunghiulară – pentru încărcarea, descărcarea şi colectarea materialelor în vrac. Materialul clasic pentru fabricarea lopeților este oțel fiabil, ieftin, dar destul de greu. Dacă metalul este de înaltă calitate – instrumentul nu se va îndoi, nu va avea nevoie de ascuțire frecventă și nu va fi expus la coroziune. Lopețile din titan sunt considerate a fi cele mai puternice, mai ușoare și mai confortabile, solul nu se lipeşte de ele, dar costă mai mult.

●     Grebla

Grebla este printre acele unelte de grădină folosite pentru prelucrarea solului. Este un instrument manual  pentru ridicarea și transportul fânului, paiului, gunoiului de grajd și multe altele. Cu ajutorul ei, gazonul poate fi aerat, fânul sau masa de compost transferată.

●     Ferăstrău de grădină

Este necesar pentru tăierea crenguțelor și ramurilor groase. Este indispensabil acolo unde este greu de lucrat cu foarfeca de grădină. Pentru grădinarul amator, instrumentul cel mai potrivit este ferăstrăul curbat de tăiere. Nu are zimţii mari, astfel tăietura este mai subțire și mai precisă și, prin urmare, rănile de pe copac se vindecă mai repede și mai ușor.

În plus, lamele de ferăstrău sunt direcționate spre partea laterală a mânerului, ceea ce permite lucrătorului să taie spre el însuși. În varianta modernă exista ferăstrăul electric la care eficiența tăierii este mai mare și tăierea este mult mai rapidă.

●     Roaba de grădină

Aceasta este întotdeauna necesară pentru transportul de pământ, ramuri, deșeuri, unelte de grădină. În mod tradițional, roaba este realizată din metal cu una, două sau trei roți. Există, de asemenea, modele din lemn, iar unele dintre ele pot fi utilizate şi pentru decorare, nu numai pentru scopul principal.

●     Pulverizator

Cu ajutorul lui grădinarul luptă împotriva dăunătorilor și fertilizează plantele. Modelele moderne sunt fabricate din plastic și sunt echipate cu o pompă pneumatică. De asemenea, pentru grădinarii cu experienţă există pompa de stropit electrica, o investiţie bună pentru mulţi ani.

●     Foarfecă de grădină – cea mai comună unealtă

Este instrumentul pentru modelarea coroanelor copacilor și arbuștilor. Tăierea cu foarfeca de grădină este mai precisă decât tăierea cu ferăstrăul, iar planta se vindecă mai repede. Cele mai bune sunt foarfecele de grădină cu lame semicirculare, din oțel bun și acoperire din teflon.

 

Succes Grup

Succes Grup este o companie specializata in activitati de presa si PR, software, marketing, consultanta si nu numai!Echipa este formata din specialisti din domeniu, aflati intr-o continua dezvoltare profesionala pentru a avea maxim de performanta.O singura companie - multe servicii de business oferite!https://succes-grup.ro/

View all posts by Succes Grup →