Rusia mai pierde un super elicopter de 32.000.000$. Războiul i-a lăsat fără 700 de avioane. De la începutul războiului la scară largă, 369 de aeronave inamice și 329 de elicoptere au fost deja distruse.
În noaptea de 9-10 noiembrie, un elicopter rusesc de atac Mi-24 a fost distrus pe aerodromul Klin-5 din regiunea Moscova. Acest lucru a fost raportat de Direcția principală de informații a Ucrainei, care a postat un videoclip.
Se remarcă faptul că elicopterul inamic ars făcea parte din escadrila 92 a centrului 344 de aplicare a luptei și recalificare a personalului navigant al aviației militare a Forțelor Armate ale Federației Ruse.
„GUR MO reamintește că pentru fiecare crimă de război comisă împotriva Ucrainei, ocupantul așteaptă o pedeapsă dreaptă”, – a subliniat în mesaj.
În noaptea de 9-10 noiembrie 2024, un elicopter de atac rus Mi-24 a fost distrus pe aerodromul Klin-5 din regiunea Moscova.
Elicopterul inamic ars aparținea escadrilei 92 a centrului 344 pentru utilizarea în luptă și recalificarea echipajului aerian al armatei
Rusia mai pierde un super elicopter de 32.000.000$. Războiul i-a lăsat fără 700 de avioane
Reamintim că la 16 august, în urma unui atac asupra aerodromului militar „Savasleika”, din regiunea Nijni Novgorod a Federației Ruse , trei aeronave inamice au fost distruse și alte 5 au fost avariate. Operațiunea a fost efectuată de Direcția principală de informații a Ucrainei.
Savurează o ceașcă de cafea JACOBS
Ulterior, baza aeriană Marinovka din orașul Kalach-on-Don, regiunea Volgograd, a fost atacată de ucraineni și au fost lovite depozite cu bombe aeriene ghidate și combustibil.
În total, 369 de avioane inamice și 329 de elicoptere au fost deja distruse de la începutul războiului de amploare.
Ce a vorbit Putin cu Trump?
Preşedintele ales al SUA Donald Trump a avut joi o convorbire cu preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul căreia cei doi lideri au discutat despre războiul din Ucraina, a informat duminică Washington Post, citând persoane familiare subiectului, relatează Reuters. Trump l-a sfătuit pe Putin să nu escaladeze războiul din Ucraina şi i-a amintit de „prezenţa militară considerabilă a Washingtonului în Europa”, menţionează publicaţia citată,s crie Agerpres.
În timpul campaniei electorale, Trump a spus că va găsi o soluţie pentru a pune capăt războiului din Ucraina „într-o zi”, dar nu a explicat cum va face acest lucru. Trump a vorbit miercuri şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit unor informaţii din presă. Kremlinul a declarat vineri că Putin este pregătit să discute despre Ucraina cu Trump, dar aceasta nu înseamnă că este dispus să modifice cererile Moscovei.
Pe 14 iunie, Putin a stabilit condiţiile pentru încheierea războiului: Ucraina ar trebui să renunţe la ambiţiile sale privind NATO şi să-şi retragă toate trupele de pe întreg teritoriul a patru regiuni revendicate de Rusia. Ucraina a respins acest lucru, afirmând că ar echivala cu o capitulare, iar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezentat un „plan de victorie” care include cereri pentru sprijin militar suplimentar din partea Occidentului, notează Reuters.
Sursă știre expresspress.ro