rulouri exterioare aluminiu

5 motive sa alegi rulouri exterioare din aluminiu

Alegerea rulourilor exterioare din aluminiu este un pas curajos pentru orice client, dar si o alegere a calitatii. Acest material, care prezinta in mod ciudat reticenta multora, este de fapt un aliat excelent pentru amenajarea casei si alegerea celei mai bune solutii de protectie a ferestrelor.

Rezistent si sigur, rezolva multe probleme legate de deteriorarea in timp, mai ales cand vine vorba de accesorii din exteriorul ferestrelor, precum rulourile din aluminiu. Si chiar daca exista si alte materiale din care se pot realiza rulourile exterioare, am identificat cinci motive care va vor face sa alegeti rulourile din aluminiu fara nicio ezitare.

Factorul estetic

Chiar daca multi sunt obisnuiti sa foloseasca rulouri din lemn sau PVC, alegerea aluminiului ca material pentru rulourile dumneavoastra nu va va face sa regretati gustul usor retro dat de cele din lemn.

Usurinta de prelucrare a aluminiului inseamna ca si cele mai mici detalii pot fi reproduse. Iar acest lucru permite rulourilor din aluminiu sa mentina frumusetea si eleganta obloanelor traditionale din lemn.

Rulourile exterioare din aluminiu sunt rezistente la agentii atmosferici

Aluminiul este un material recunoscut de toti ca fiind deosebit de rezistent. Rezistenta sa la agentii atmosferici il face deosebit de durabil in timp. Nu se corodeaza si nu se deterioreaza prea usor, vantul si apa nu ii distrug consistenta, soarele si caldura nu ii modifica caracteristicile fizice. Pe scurt, unul dintre avantajele rulourilor din aluminiu este ca se face o investitie economica de lunga durata.

Proprietati izolatoare si durabile

O alta caracteristica benefica a acestui material este gradul ridicat de izolare: termica si acustica. Prima ne permite sa gandim in termeni de economii de energie. Proprietatea sa izolatoare ne permite sa mentinem mediul intern racoros pe timpul verii si, in schimb, cald pe timpul iernii. Si tot in acest caz alegerea rulourilor din aluminiu are o implicatie legata de economii pe termen lung si in ceea ce priveste pastrarea racorii si caldurii, in functie de dorinta. In ceea ce priveste izolarea acustica, aluminiul ne garanteaza tot confortul si intimitatea pe care le cautam.

Siguranta la efractie

Cum mentionam mai sus, aluminiul este un material deosebit de rezistent. Multe rulouri exterioare din aluminiu, de fapt, pot fi considerate un fel de obloane blindate. Combinate cu sisteme anti-efractie si instalate printr-un montaj specializat, rulourile exterioare din aluminiu pot deveni un aliat de nadejde impotriva riscului de spargere a locuintei.

Practicitate in exploatare

In sfarsit, daca ne intrebam cum putem sa curatam rulourile din aluminiu, este bine de stiut ca aceasta operatiune este mult mai simpla decat ne-am fi imaginat. De fapt, aluminiul poate fi curatat exact ca si sticla, cu o carpa antistatica sau cu un ziar si cu un spray de curatat din cele pentru curatarea suprafetelor netede, precum sticla. Caracteristica sa de durabilitate si rezistenta il face deosebit de usor de intretinut.