de ce să alegeți aluminiul în designul locuințelor

De ce să alegeți aluminiul în designul locuințelor

 

Când vine vorba despre materialele din care poate fi realizată tâmplăria ușilor și ferestrelor, există mai multe opțiuni dintre care puteți alege. De ce totuși tâmplăria din aluminiu este considerată mai bună? În primul rând, aluminiul este un metal cu proprietăți mecanice excelente, care a revoluționat multe sectoare tehnologice.

Deși este mult mai ușor decât alte metale, are un nivel de rezistență mecanică foarte ridicat și de aceea este atât de larg utilizat în aeronautică, un domeniu foarte solicitant. De asemenea, este foarte rezistent la multe forme de coroziune și are un cost de întreținere aproape zero.

În plus, aluminiul este al treilea element cel mai frecvent în scoarța Pământului. Este un material care poate fi reciclat la nesfârșit, fără să își piardă din calități. Principalele avantaje ale ușilor și ferestrelor cu tamplarie aluminiu sunt următoarele:

Proprietățile mecanice

Tâmplăria din aluminiu este soluția perfectă dacă vă doriți uși și ferestre foarte robuste și, prin urmare, care să garanteze securitate sporită și rezistență pe termen lung. În cazul fluctuațiilor ridicate de temperatură, acestea nu se deformează în timp, fapt care este foarte important în regiunile cu mult soare și temperaturi ridicate în timpul verii.

Astfel, se obține o etanșeitate maximă la aer și apă și o potrivire perfectă între cadrul și canatul ferestrei. De asemenea, robustețea cadrelor din aluminiu permite crearea unor deschideri mari pentru o lumină naturală maximă, fără pericol de îndoire sau răsucire a cadrelor, așa cum se întâmplă adesea cu alte materiale mai slabe.

Nu în ultimul rând, în caz de incendiu, ferestrele și ușile din aluminiu împiedică focul să se răspândească. Aluminiul, spre deosebire de alte materiale, absoarbe și elimină o mare parte din căldura produsă de incendii. Când aluminiul se topește, la 660 grade Celsius, încetinește viteza focului, fără a crea gaze inflamabile sau toxice.

Siguranță

Tâmplăria de aluminiu oferă un nivel foarte ridicat de securitate datorită construcției sale solide, descurajând posibilii intruși. Deoarece sunt foarte robuste, funcționează eficient cu un număr mare de mecanisme și accesorii, aspect care vă dă o și mai mare siguranță împotriva hoților.

Design

Spațiul în care trăim face parte din noi înșine, întrucât ne petrecem în medie mai mult de 50% din timpul nostru în locuințe. Dacă ținem cont de acest lucru, tâmplăria ușilor și ferestrelor este o parte de bază a valorii estetice a casei, influențând enorm aspectul interior și exterior.

Tâmplăria din aluminiu oferă nenumărate opțiuni de design, atât în ​​ceea ce privește stilul și dimensiunile, cât și culorile și textura disponibile pe piață.

Totodată, sistemele din aluminiu nu se limitează la ferestre și uși; ele permit crearea unui număr mare de construcții arhitecturale.

 

 

 

Succes Grup

Succes Grup este o companie specializata in activitati de presa si PR, software, marketing, consultanta si nu numai!Echipa este formata din specialisti din domeniu, aflati intr-o continua dezvoltare profesionala pentru a avea maxim de performanta.O singura companie - multe servicii de business oferite!https://succes-grup.ro/

View all posts by Succes Grup →