alegerea unei certificari iso aduce mai mult profit unei companii

Alegerea unei certificari ISO aduce mai mult profit unei companii

Certificarile ISO reprezinta aspecte de interes pentru orice afaere care doreste sa se poata dezvolta rapid si eficient, sa castige cat mai multi clienti dar si parteneri de afaceri si colaboratori, notorietate pe piata si totodata, sa fie cat mai bine vazuta. Acestea pot fi obtinute de orice firma, in orice domeniu de ativitate si mai mult de atat, o firma poate obtine nu doar una ci si mai multe certificari in functie de domeniul in care activeaza.

Astfel, o certificare precum cea ce face referire la managementul calitatii ce face parte din categoria ISO 9000, este specifica oricarui domeniu de activitate unde se produce ceva anume, atat in materie de produse cat si de servicii. Astfel, de la o simpla papetarie si pana la un lant de supermarketuri, fabrici de produse alimentare, bauturi sau haine, o certificare pentru a atesta managementul calitatii sau mai pe intelesul tuturor, faptul ca se produce si se ofera ceva de calitatem utilizand materiale, ingrediente, tehnici si echipamente de calitate, desi nu este obligatorie, este oarecum necesara.

Este greu sa spunem un pret exact pentru obtinerea unei anumite certificari, acestea fiind foarte variate, stabilite in functie de multe aspecte. Conteaza astfel domeniul de activitate, tipul de firma, dimensiunile acesteia si desigur, agentia de la care se obtine certificarea, printre multe altele. Astfel, toti cei ce doresc sa obtina una sau mai multe certificari, cauta cele mai bune agentii care sa le ofere asta.

O data cu aparitia notiunii de calitate pe piata au luat nastere si numeroase norme, conditii, preferinte, cerinte, din partea consumatorilor si nu numai si astfel, au aparut in timp anumite standarde care sa reglementeze aspecte cu privire la industrie, sub forma standardelor ISO, eliberate de Organizatia Internationala pentru Standardizare. Toate agentiile care ofera diverse standarde, si de la noi din tara dar si din toate celelalte unde acestea sunt valabile, sunt acreditate de aceasta organizatie, fiind nevoite, ca si firmele care doresc sa obtine anumite certificari, sa indeplineasca conditiile necesare.

Accesand link-ul https://iso9001.ro/, putem afla numeroase informatii despre certificarile ISO existente in momentul de fata precum si cerintele necesare obtinerii lor. Ei ofera cele mai bune servicii in ceea ce priveste obtinerea de certificari ISO, de la cea pentru managementul calitatii si pana la cea pentru securitatea informationala.

Printre numeroasele motive pentru care o firma doreste si este si indicat sa obtina o certificare ISO 9001, cea mai comuna si cunoscuta din seria 9000, se afla si posibilitatea de a participa la licitatiile publice, organizare de cele mai multe ori de institutii ale statului dar si private, pentru proiecte foarte mari. Astfel, poate fi angajata o singura firma sau mai multe, care se sa ocupe fiecare de un anumit aspect. Este asadar o sansa mare pentru firmele mici sa devina mai cunoscute si sa capete mai multe prospecte de dezvoltare si de a obtine un profit cat mai mare, pana la urma dorinta tuturor celor ce detin o firma.

Procesul de obtinere al unei certificari ISO este destul de simplu si rapid si de asemenea, intregul proces are un pret cat mai accesibil pentru client. Astfel, primul pas consta in inregistrarea cererii de certificare pe site-ul lor urmand sa se astepte primirea si aprobarea acesteia. Al doilea pas este acela de luare la cunostinta a cerintelor clientului si inceperea intocmirii documentelor necesare, atat din partea agentiei de certificare cat si din partea clientului.

Pentru obtinerea certificarii ISO 9001, clientul trebuie sa dovedeasca ca are la dispozitie un mediu de lucru adecvat si in acelasi timp, ca ofera produse sau servicii care sa indeplineasca normele de calitate impuse. Exista multe piete unde, pentru ca un anumit producator sa poata vinde, trebuie sa indeplineasca unele conditii, precum obtinerea unei astfel de certificari sau a altora. Se doreste in acest fel punerea la dispozitia consumatorilor a produselor de calitate cat mai buna. La randul lor, consumatorii sunt mereu dispusi sa plateasca sume mai mari pentru produse mai bune calitativ sau servicii care sale ofere cat mai multe avantaje.

Multe firme, unde vorbim despre spatii de productie, au nevoie de diverse materiale sau sunt la randul lor furnizori de materiale. Cu toate acestea, nu cumpara de la oricine sau concomitent, nu vand la oricine. Exista asadar cazuri in care se cere o certificare ISO care sa ateste ca produsele lor, avand o anumita calitate, vor continua sa fie prelucrate si utilizate la acelasi nivel sau mai inalt dar nu mai scazut. In acest fel, compania care furnizeaza isi va putea pastra notorietatea si nivelul calitatii, in multe cazuri, in descrierea unui echipament sau a unei piese fiind mentionati si furnizorii anumitor materiale necesare, piese sau cei ce s-au ocupat de asamblare.

Exista inca, in momentul de fata, destule firme ce nu detin certificari ISO, atat cele care activeaza la nivel local dar si pe suprafete mai mari dar carora le este indicat sa le obtina pe cele necesare, mai ales daca doresc sa se extinda, sa se dezvolte si daca doresc sa obtina in consecinta si un profit constant mai mare.

Revenind la licitatiile publice, acestea acopera de regula proiecte foarte mari si astfe, si firmele implicate, care castiga licitatiile, vor obtine, desi pe o perioada limitata, pana la finalizarea contractului, sume mult mai mari de bani alaturi de posibilitatea de a lucra cu diversi producatori si furnizori mari care sa le poata ajuta si in viitor in multe privinte, sa se dezvolte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.