Chiar dacă societatea modernă ne-a învățat că stresul fizic și psihologic este inevitabil în majoritatea vieților noastre, prea multe persoane se plâng de infecții cronice, dureri cronice și simptome intense ale stresului. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că, de fapt, inflamarea provocate de nivelele mari ale cortizolului – un hormon al stresului – poate fi cauza principală a acestor probleme. Cu toate că unele medicamente pot ajuta la reducerea inflamației, există o listă de alimente pe care trebuie să le consumați pentru a scădea cortizolul și inflamația corpului.
Dintre toate legumele și alte produse alimentare, lămâia e la fel de important, dacă nu chiar mai importantă. Acest citric poate fi adăugat în diverse supe, salate și alte preparate culinare, și este recunoscut pentru proprietățile sale anti-inflamatorii și antioxidant. Lămâia conține într-adevăr compuși care reduc inflamația și, prin urmare, pot ajuta organismul să funcționeze în mod corespunzător și să încetinească producerea excesivă de cortizol.
Somonul este, de asemenea, recomandat datorită proprietăților sale anti-inflamatorii. Acest pește conține acizi grași omega-3 esențiali, care fac parte din lista de ingrediente anti-inflamatorii și se dovedesc a fi eficienți în reducerea stresului. Somonul conține, de asemenea, seleniu și zinc, care sunt, de asemenea, importanți pentru menținerea unui echilibru sănătos al cortizolului.
Avocado poate fi, de asemenea, folosit pentru reducerea inflamației și a nivelurilor ridicate de cortizol. Acesta este bogat în fibre solubile, care contribuie la reglarea nivelului de glucoză din sânge și a secreției de insulină. Deoarece avocadoul conține grăsimi sănătoase și fibre dietetice, el poate controla nivelul de zahăr din sânge și reduce producerea de cortisol.
Pentru a reduce inflamația și nivelurile de cortizol, se recomandă, de asemenea, ingerarea anumitor fructe. Fructele dulci ca afinele, bananele si strugurii sunt, de exemplu, benefice în această privință. Deoarece acestea sunt bogate în fibre și antioxidanți, acestea pot ajuta la reducerea stresului și la împiedicarea producerii excesive de cortizol.
În plus, cerealele integrale pot fi folosite pentru a controla inflamația și nivelurile de cortizol. Acestea pot fi găsite sub formă de orez, hrisca sau fulgi de ovaz si sunt recomandate datorita continutului lor ridicat de magneziu și vitamina E. Aceste substanțe nutritive contribuie la reducerea stresului și, prin urmare, pot încetini producerea excesivă de cortizol.
În cele din urmă, consumul de ulei de cocos poate, de asemenea, reduce inflamația și nivelurile ridicate de cortizol. Deoarece acest tip de ulei conține grăsimi sănătoase care ajută la prevenirea creșterii tensiunii arteriale și la reducerea inflamației, uleiul de cocos poate fi, de asemenea, o metodă bună și naturală de reducere a stresului.
Deci, dacă vă confruntați cu infecții cronice și simptome intense ale stresului, poate fi în interesul dvs. să includeți aceste alimente în dieta dvs. de zi cu zi pentru a reduce inflamația și nivelurile de cortizol. Dacă faceți acest lucru corect, veți fi mulțumiți să constatați că simptomele stresului dvs. se pot ameliora într-o anumită măsură.