aplicatii de tip building information modeling (bim)

Aplicatii de tip Building Information Modeling (BIM)

Nu este de mirare faptul ca in domeniul arhitecturii si al constructiilor programele asistate de computer sunt folosite tot mai mai mult pentru o gama cat mai diversificata de operatiuni. Exista o larga diversitate de astfel de programe asistate de computer pentru domenii precum constructii si arhitectura. In cadrul acestor solutii software regasim inclusiv aplicatiile de tip Building Information Modeling (BIM).

Rolul acestor solutii software este ca impreuna cu alte module si programe computationale sa faciliteze derularea si proiectarea in cadrul proiectelor de constructii, de ingineri sau in arhitectura. Exista mai multe argumente care recomanda folosirea acestor programe de tip BIM.

Avantajele aplicatiilor de tip BIM

Daca pana acum aceste aplicatii de tip BIM iti erau necunoscute, trebuie spus ca acestea ofera o serie de avantaje pentru fiecare utilizator care doreste sa investeasca astfel de solutii software pentru proiectele din arhitectura, constructii sau inginerie.

Un prim avantaj se refera la gestionarea si coordonarea oricarui proiect cu o eficienta maxima. In acest context vorbim despre accesul la documentatia proiectului si la implementarea acestuia pentru toti factorii implicati in proiectul respectiv. De asemenea, comunicarea rapida si coordonarea tuturor partilor din proiect faciliteaza derularea fara obstacole a proiectului.

Un al doilea avantaj al aplicatiilor de tip BIM vizeaza centralizarea tuturor datelor intr-un singur loc. In acest mod informatiile si datele care vizeaza proiectul care urmeaza a fi documentat si elaborat sunt accesibile imediat pentru proiectanti, constructori, lucratori si beneficiari. Acest lucru contribuie la evitarea intarzierilor de comunicare si la evitarea erorilor care pot sa apara pe parcursul derularii unui proiect.

Ajungem si la un al treilea avantaj, si anume automatizarea proceselor repetitive care uneori pot sa fie prezente in cadrul proiectelor de arhitectura sau constructii. Indiferent de tipul de proiect, prin automatizarea acestor operatiuni avand caracter repetitiv, derularea si implementarea fiecarui proiect va fi efectuata mult mai rapid si mult mai eficient.

Nu in ultimul rand aceste aplicatii de tip Building Infomation Modeling aduc inclusiv accesul la servicii de cloud. Aceste servicii de cloud ofera avantajul unei accesibilitati ridicate la informatiile si datele privind un anume proiect. Astfel, indiferent de locatie, de momentul in care se doreste accesarea acestor date si de dispozitivul de pe care se doreste accesarea informatiilor, serviciile de cloud permit acest lucru.

Licente pentru aplicatii de tip BIM de la Autodesk

Pentru a beneficia de toate aceste avantaje oferite de aplicatii de tip BIM in domeniul constructiilor si al arhitecturii tot ceea ce trebuie sa faci este sa achizitionezi o licenta pentru o astfel de aplicatie. Pe piata de solutii software de tip BIM exista diferite optiuni. Fara doar si poate ca una dintre cele mai bune alegeri in acest domeniu o reprezinta aplicatia de tip BIM de la Autodesk, si anume versiunea BIM Collaborate Pro.

Pentru a achizitiona licenta pentru aceasta aplicatie de tip Building Information Modeling de la Autodesk, firma CADexpert NET este pregatita sa iti ofere cele mai competitive preturi in domeniul solutiilor software de tip CAD si BIM. Descopera intreaga oferta de astfel de solutii software pe www.cadexpert.eu.