Asigurarea de raspundere civila auto este obligatorie, nu doar in Romania, ci in toata Europa!

 

Cand inregistrati o masina in orice tara din UE, trebuie sa o asigurati pentru raspunderea terta parte. Aceasta asigurare obligatorie este valabila in toate celelalte tari ale UE. Aceasta va acopera daca aveti un accident care cauzeaza pagube materiale sau vatamari altcuiva decat soferul. Nu acopera alte costuri (de exemplu, costul reparatiilor propriului vehicul).

De asemenea, puteti incheia o asigurare suplimentara, optionala, numita raspundere civila, acoperind alte riscuri. Aceasta asigurare va extinde Asigurarea de exemplu, la ranile soferului, la avarierea vehiculului, la furtul vehiculului / continutul acestuia, la vandalism si asistenta juridica.

Trebuie sa va inregistrati masina in tara in care locuiti in mod normal. Nu trebuie sa va inregistrati masina in tara gazda daca puteti dovedi ca stati acolo doar temporar, de ex. ca student.

Cand va inregistrati, va trebui sa prezentati dovada ca aveti acoperire de asigurare.

Autoritatile de inmatriculare auto ar trebui sa accepte asigurarea de la orice companie de asigurari:

-cu sediul in tara respectiva sau cu un birou acolo

-fara birou in tara respectiva, dar autorizat sa ofere servicii acolo.

Asigurarea de raspundere civila auto este in mod clar obligatorie si este unul din primele lucruri pe care proprietarul unei masini trebuie sa il faca!

Ce alte avantaje ofera asigurarea auto?

Platiti acum si economisiti mai tarziu – Asigurarea auto va poate ajuta sa va protejati pe voi si familia voastra de cheltuieli uriase. Investind acum o suma mica in propria protectie, puteti contribui la evitarea cheltuielilor costisitoare in viitor. Acoperiri precum Asigurarea RCA, asigurarea completa, raspunderea pentru daune materiale si raspunderea pentru vatamari corporale pot ajuta la Asigurarea costurilor daunelor costisitoare in cazul producerii unui accident.

Protejati-va pe voi insiva si pe ceilalti – Asigurarea auto potrivita va poate ajuta sa va protejati pe dumneavoastra, membrii familiei, pasagerii si alti soferi. Daca se intampla un accident, doriti sa stiti ca aveti Asigurarea potrivita pentru a va ocupa de orice costuri de proprietate sau de vatamare corporala care ar putea aparea. Obtineti o oferta de asigurare auto online sau discutati cu un agent astazi pentru a afla cum va puteti ajuta sa va protejati pe dumneavoastra si familia voastra.

Economisiti timp si sacapati de necazuri – Rezultatele unui accident de masina pot fi incredibil de consumatoare de timp si de obositoare. Cu o acoperire adecvata, puteti evita negocierea cu alti soferi si proprietari de masini implicati in accident si aveti gestionarea usoara a costurilor de reparatie sau inlocuire a vehiculului. O buna asigurare auto poate ajuta la rezolvarea multora dintre aceste probleme. O polita buna de asigurare auto poate ajuta la remorcarea vehiculelor, reparatii si inlocuiri si Asigurarea costurilor de daune pentru alti soferi. Odata ce faceti o cerere de asigurare auto, compania de asigurari va poate ajuta sa gestionati procesul si sa va sprijiniti prin intermediul acestuia.

Liniste sufleteasca – Toata lumea face greseli. Dar uneori greseala unui alt sofer poate deveni problema ta. Cu tipul potrivit de asigurare auto, va puteti simti sigur ca sunteti protejat daca va loveste un sofer neasigurat sau subasigurat.

Asigurarea auto va poate ajuta sa platiti cheltuielile medicale pe care in mod normal asigurarile de sanatate nu le acopera. O polita buna de asigurare auto poate ajuta la Asigurarea cheltuielilor, cum ar fi munca dentara si tratamentele medicale necesare ca urmare a unui accident auto.

Asigurarea RCA nu este obligatorie ci optionala. Daca masina voastra este mai veche si valoarea sa de piata este scazuta, este posibil sa nu merite sa cumparati aceste acoperiri. Stabiliti cat va puteti permite sa cheltuiti din buzunar daca masina  este deteriorata si ce acoperire va este necesara inainte de a decide daca merita sa cumparati o asigurare pentru a va proteja masina.

Asigurarea RCA va ajuta sa platiti daunele cauzate masinii voastre in cazul unui accident. Aceasta acoperire a daunelor fizice se aplica indiferent de cine este vinovat in accident. De exemplu, masina este lovita in bara din spate in timp ce conduceti sau cand sunteti oprit in trafic. Asigurarea RCA va poate ajuta sa acoperiti costurile pentru repararea barei de protectie spate deteriorate. Sa presupunem ca situatia este inversa si ca dvs sunteti cel care loveste pe cineva din spate. Asigurarea RCA va poate ajuta sa platiti costul pentru repararea barei din fata.

Asigurarea cuprinzatoare ajuta la plata daunelor cauzate masinii voastre in caz de accidente fara coliziune. Acestea pot include daune cauzate de dezastre naturale, vandalism si furt.  De exemplu, vanturile puternice dau jos cateva ramuri de copaci in curtea ta. Una dintre ramurile copacilor cade pe masina ta si arunca acoperisul. Asigurarea cuprinzatoare va poate ajuta sa platiti costul repararii acoperisului.

Este importanta asigurarea auto daca cineva va imprumuta masina?

Da, asigurarea auto este importanta daca cineva va imprumuta masina. De obicei, polita de asigurare auto urmeaza masina pe care o acopera. Asadar, daca imprumutati masina unui prieten, in mod obisnuit, asigurarea auto va acoperi majoritatea cererilor care ar putea avea loc in timp ce prietenul va conduce masina.

Iata cateva exemple despre modul in care asigurarea  auto poate fi aplicata unui alt sofer care va foloseste masina.

Imprumutati masina unui prieten care trebuie sa faca un comision. In timp ce face comanda, loveste accidental o alta masina. Asigurarea RCA va poate ajuta sa acoperiti costurile daunelor cauzate masinii. Va trebui sa depuneti cererea de accident la compania voastra de asigurari si sa platiti deductibila. Este posibil ca tarifele personale sa creasca din cauza revendicarii accidentului.

Pentru a evita problemele cu legea, soferii sunt sfatuiti sa foloseasca serviciile oferite de prestigeasig.ro pentru a beneficia de asigurari corecte!

 

 

Succes Grup

Succes Grup este o companie specializata in activitati de presa si PR, software, marketing, consultanta si nu numai!Echipa este formata din specialisti din domeniu, aflati intr-o continua dezvoltare profesionala pentru a avea maxim de performanta.O singura companie - multe servicii de business oferite!https://succes-grup.ro/

View all posts by Succes Grup →