Când începe marele război aerian între avioane F-16 americane și Suhoi-ul Rusiei? Unde are loc ? Piloții ucraineni vor termina antrenamentul pe avionul de luptă F-16 în luna mai, estimează Garda Națională Aeriană. Mult mai devreme decât se preconiza.
Când începe marele război aerian între avioane F-16 americane și Suhoi-ul Rusiei? Unde are loc? Deja zboară singuri pe avioane.
Primii patru piloți sunt „destul de aproape” de sfârșitul antrenamentului, a declarat directorul Gărzii Naționale Aeriene a SUA, locotenentul general Michael Loh, la Simpozionul de război al Asociației Forțelor Aeriene și Spațiale.
Când începe marele război aerian între avioane F-16 americane și Suhoi-ul Rusiei? Unde are loc
SUA pregătesc 12 piloți ucraineni în 2024 – toți urmând să absolve între mai și august, potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii Naționale din Arizona, căpitanul Erin Hannigan.
Anterior, se estima că finalizarea antrenamentului în SUA ar fi în luna septembrie, dar piloții ucraineni sunt foarte motivați să asimileze instructajul în ritm accelerat.
Dar livrarea de avioane către Ucraina nu depinde doar de pregătirea piloților, ci și de infrastructura necesară
acestora.
SUA, care controlează exportul avioanelor de luptă, le-au dat aliaților undă verde pentru a transfera F-16 în Ucraina în iulie.
Efortul de antrenament a început la sfârșitul lunii octombrie la baza Gărzii Naționale Aeriene Morris din Tucson, Arizona.
Danemarca conduce, de asemenea, un efort de instruire a piloților ucraineni pe avionul de luptă în Europa, inclusiv în România.
În septembrie, Loh a spus că va dura între trei și nouă luni pentru ca piloții ucraineni să termine antrenamentul F-16.
Piloții deja „zboară pe F-16 singuri, în fiecare zi”, dar cerințele pentru acești piloți s-au schimbat și antrenamentul durează ceva mai mult, deoarece piloții trebuie să fie capabili să opereze o „gamă completă de misiuni” dincolo de scenariile de război, a declarat Loh.
Însă, SUA nu vor putea să continue acest efort și să antreneze mai mulți piloți dincolo de primul contingent dacă Congresul nu autorizează mai multe finanțări.
„Costul de formare se bazează pe școlarizare și fondurile respective sunt alocate înainte de sosirea piloților. Cei înscriși în prezent nu sunt afectați de probleme de finanțare. Dacă trebuie să fie instruiți piloți suplimentari, vor fi necesare fonduri suplimentare”, a spus Hannigan, potrivit defenseone.com.
Piloți și sistemele de apărare antiaeriană Patriot – aflate în serviciu cu Forțele Armate ale Ucrainei – vor schimba superioritatea aeriană a Rusiei,care și-a dovedit puterea în capturarea unei părți importante a orașului Avdiivka.
Patriot este cel mai de succes sistem pentru doborârea aviației de luptă rusească.
Până acum, conform datelor publicate de Ministerul Apărării din Ucraina, patriot a doborât trei elicoptere de atac Mi-8, un Su-24, nouă Su-34, trei Su-35, un A-50 și a deteriorat un Il-22M.
Sursă știre expresspress.ro