cand vor fi redeschise scolile din romania?

Cand vor fi redeschise scolile din Romania?

Cand vor fi redeschise scolile din Romania?

Momentul redeschiderii scolilor este inca neclar, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, spunand ca acesta va fi stabilit impreuna cu Ministerul Sanatatii, in functie de evolutiile epidemiologice. Potrivit lui Cimpeanu, constituie prioritati gradinitele si invatamantul primar, elevii claselor a VIII-a si a XII-a care vor sustine examene nationale, precum si scolile care au avut dificultati in predarea online.

Conform ministrului, se va lua in considerare si modul in care au procedat alte state.

„Momentul deschiderii scolilor va fi stabilit impreuna cu Ministerul Sanatatii in functie de evolutiile epidemiologice. De asemenea, vom lua in considerare si experienta si modul de reactie al altor state”, a declarat pentru Agerpres noul ministru al Educatiei.

Sorin Cimpeanu a spus din nou ca, din perspectiva Ministerului Educatiei, constituie prioritati gradinitele si invatamantul primar, elevii claselor a VIII-a si a XII-a care vor sustine examene nationale, precum si scolile care au avut dificultati in derularea procesului de invatamant online.

„Din perspectiva Ministerului Educatiei ne dorim sa prioritizam pe trei paliere: gradinite si invatamant primar; elevii claselor a VIII-a si a XII-a care vor sustine examenele nationale; elevii din scolile care au inregistrat dificultati in derularea procesului de invatamant online, cu precadere in mediul rural, dar nu numai”, a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, gradinitele, invatamantul primar, elevii claselor a VIII-a si a XII-a, scolile in care au existat dificultati sunt prioritati nu numai in ceea ce priveste momentul deschiderii, ci si din perspectiva nevoii de „activitati remediale” pentru a putea compensa pierderile suferite de sistemul de educatie pe parcursul pandemiei de COVID-19.

Acum, elevii sunt in vacanta de iarna, pana in 11 ianuarie, cand se vor intoarce la scoala online. Vacanta intersemestriala va fi in perioada 30 ianuarie – 7 februarie.

Sursa hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.