cauti jucarii pentru pisici? alege cu atentie astfel de accesorii pentru pisica ta

Cauti jucarii pentru pisici? Alege cu atentie astfel de accesorii pentru pisica ta

Toti aceia care au acasa o pisica sau mai multe pisici isi doresc sa ofere acestor animale de companie cel mai ridicat nivel de rasfat. Dincolo de hrana de calitate si de produsele care vizeaza confortul sau intretinerea pisicilor, aceste mici feline au nevoie sa fie active. Pentru acest lucru jucariile speciale pentru pisici pot fi cea mai buna alegere. Astfel de jucarii pisica pot fi gasite in magazinele specializate pentru produse destinate animalelor de companie, dar si in diferite magazine generaliste.

Oferta de astfel de jucarii pentru pisica este una foarte numeroasa si foarte diversificata. Tocmai de aceea este important sa ai in vedere care sunt aspectele de care trebuie tinut cont atunci cand urmeaza sa cumperi astfel de accesorii pentru pisica ta. Sa descoperim impreuna care ar fi elementele de care trebuie tinut cont.

Ce personalitate are pisica ta?

Desi nu poti intreba o pisica in privinta personalitatii acesteia, cu siguranta ca iti poti da seama daca ai acasa o pisica foarte jucausa si mereu activa sau daca pisica ta este mai degraba interesata sa petreaca timpul lenevind. Pentru pisicile mereu active poti alege acele jucarii pisica care sa puna in miscare mica felina si care sa o faca sa alerge prin casa. Pentru pisicile mai degraba lenese poti avea in vedere anumite jucarii care sa fie atasate in zona patului de pisica sau in acele spatii unde pisica isi petrece timpul lenevind. In acest mod chiar si pisicile mai lenese vor fi antrenate sa faca putina miscare.

Alege jucariile care nu sunt contondente

Un al doilea criteriu pentru alegerea jucariilor de pisica se refera la siguranta pe care aceste accesorii menite a distrage atentia si a antrena pisica o ofera. Nu este de dorit ca pisica sa fie ranita in urma activitatilor avute cu jucariile cumparate. Desi pisica este o mica felina, nu trebuie ca jucariile cumparate sa fie ascutite, taioase sau sa poata duce la strangularea pisicii. In functie de varsta pisicii se recomanda sa acorzi atentie si la greutatea sau volumul jucariilor speciale pentru pisici.

Varsta pisicii tale

Dincolo de aspectul referitor la siguranta pisicii in privinta greutatii si a volumului jucariilor, varsta pisicii tale poate fi privita si prin prisma faptului ca pisicile tinere sunt mai active comparativ cu cele mai in varsta. Cu cat pisica ta este mai micuta sau mai tanara, cu atat poti sa cumperi mai multe jucarii pisica. In schimb pisicile care deja sunt considerate batrane pentru varsta pisicilor sunt mai degraba tentate sa leneveasca. Prin urmare pentru aceste pisici jucariile nu mai prezinta atat de mult interes.

Tipul de jucarii pentru pisica

Un alt detaliu important poate fi cel referitor la tipul jucariilor de pisica pentru care optezi. Poti alege foarte multe modele de astfel de accesorii, de la jucarii simple de tipul soriceilor cu cheie sau a micilor ghemotoace si pana la jucarii mai complexe precum ansamblurile de joaca pentru pisici. Desigur, alegerea acestor jucarii pentru pisica depinde si de bugetul pe care vrei sa il investesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.