contabilitate cluj napoca

Ce cheltuieli se pot face „pe firmă”

Deții o afacere de ceva timp, dar nu știi cu exactitate care sunt cheltuielile pe care le poți realiza prin intermediul său? Ei bine, o firmă de contabilitate Cluj Napoca te poate ajuta în ceea ce privește gestionarea eficientă a unor asemenea aspecte. Specialiștii în domeniu sunt cei mai în măsură să ia decizii contabile și să îți ofere informațiile corecte din punct de vedere legal. Codul Fiscal nu interzice cheltuielile pe firmă, atâta timp cât sunt realizate în scopul desfășurării activității economice.

Câteva dintre cheltuielile acceptate sunt cele care presupun:

–          Achiziționarea de materii prime, materiale consumabile, obiecte de inventar sau mărfuri diverse.

–          Lucrărilor realizate și serviciile prestate de terți.

–          Executarea de către contribuabil a unor lucrări și prestarea de servicii pentru clienți.

–          Plata salariaților.

–          Chiria aferentă spațiului în care se desfășoară activitatea. Este inclusă și cea aferentă utilajelor și altor instalații utilizate în desfășurarea activității, în baza unui contract de închiriere.

–          Pregătirea profesională și perfecționarea contribuabilului și a angajaților săi, fie că este vorba de cursuri teoretice sau activități practice.

–          Participarea la congrese și alte întruniri cu caracter profesional.

–          Promovarea contribuabilului sau produselor și serviciilor pe care le pune la dispoziție. Astfel, sunt luate în calcul costurile aferente producerii materialelor publicitare în cazul în care publicitatea se realizează prin mijloace proprii.

–          Activități de protocol cum ar fi mesele la restaurant sau achiziționarea de cadouri pentru parteneri. În astfel de cazuri este necesară o justificare suplimentară a fiecărei decizii luate. Este recomandat să se întocmească un referat de necesitate aprobat de administrator.

–          Folosirea autoturismelor. În asemenea situații se cer explicații detaliate prin intermediul unor foi de parcurs. În cuprinsul foilor ar trebui să se regăsească: categoria de vehicul utilizat, scopul și locul deplasării, kilometri parcurși, norma proprie de consum carburant pe kilometru parcurs.

contabilitate cluj napoca

Așadar, cheltuielile pe firmă ar trebui realizate cu multă responsabilitate și atenție la detalii. Principalul element pe care nu ar trebui să îl scapi din vedere este fiecare sumă ar trebui investită exclusiv pentru dezvoltarea afacerii. Spre exemplu, dacă un cabinet stomatologic achiziționează un televizor pentru a oferi un mediu relaxant pacienților, cheltuielile pot fi realizate pe firmă. Însă, regula nu mai este valabilă dacă televizorul este achiziționat din fondurile societății și ulterior este utilizat de administrator în scopuri personale.

Informarea riguroasă este principalul element care dictează experiențele reușite. Tocmai de aceea, vei avea nevoie de specialiști în contabilitate. Totuși, este recomandat să apelezi doar la cei care îți oferă:

–          Profesionalism – Experiența acumulată de-a lungul timpului este cea care face diferența dintre obișnuit și extraordinar.

–          O gamă diversificată de servicii – Într-un asemenea mod poți rezolva orice fel de problemă sau situație neplăcută. În plus, nu vei mai fi nevoit/ă să investești constant pentru definitivarea alternativei potrivite.

–          Seriozitate – Ar trebui să optezi pentru personal dedicat și dornic să îți ofere siguranța lucrului bine făcut, indiferent de situație.

Încă mai stai pe gânduri? Mizează pe calitate și apelează cu încredere la servicii contabilitate și evidență contabilă Cluj Napoca!