cum gasesc oamenii dragostea

Cum gasesc oamenii dragostea

Gasirea unui partener cu care sa va impartasiti viata poate fi un proces plin de speranta, dificil, revigorant si provocator. Cautarea unui partener adecvat este considerata una dintre responsabilitatile principale ale varstei adulte si daca abordarea lor este sa flirteze la coada la o cafenea, sa caute sute de profiluri online sau sa ceara prietenilor sau familiei sa aranjeze datele, oamenii isi dedica cantitati enorme de gandire si energie pentru sarcina. Pentru a gasi pe cineva cu care va veti simti confortabil pentru tot restul vietii, totusi, poate fi necesar sa iesiti cu mult in afara zonei de confort.

Legile Atractiei

Atractia umana este condusa de factori biologici si evolutivi, dar poate fi, de asemenea, idiosincrazica. S-ar putea sa fim atrasi de multi oameni, cel putin momentan.

Determinarea daca interesul sau legatura cu cineva reflecta o pasiune temporara sau o iubire adevarata poate fi uneori dificila, dar cercetarile sugereaza ca exista indicii revelatoare in comportamentul celuilalt si in al tau. Un semnificator esential timpuriu ca este posibil sa fii serios in legatura cu cineva este stresul: interactiunea repetata cu cineva a carui opinie conteaza profund pentru tine poate alimenta anxietatea.

Gasirea partenerului potrivit

Chiar si oamenii care se intalnesc des si raman deschisi oamenilor noi s-ar putea sa nu aiba timp usor sa gaseasca dragoste pe termen lung. Cercetarile arata ca cele mai reusite cupluri se intalnesc prin intermediul retelelor sociale partajate sau in timp ce urmaresc un interes comun, iar cuplurile cu legaturi sociale mai slabe in afara celeilalte ar putea dura mai mult timp pentru a se angaja in casatorie.

Noutatea poate fi, de asemenea, un factor important in succesul relatiei: cineva care va impinge sa luati in considerare noi activitati sau credinte care va extind conceptul de sine poate fi un partener cu care puteti avea o relatie care ramane proaspata timp de decenii.

Cum ne angajam intr-o relatie

Decizia de a se casatori sau de a se angaja reciproc intr-un mod mai putin formal, dar la fel de semnificativ din punct de vedere emotional, este cel mai mare pas pe care il vor face multe cupluri. Daca cineva crede ca o persoana nu poate cunoaste cu adevarat o alta persoana, angajamentul romantic va fi intotdeauna un pariu.

Dar atunci cand partenerii simt ca sunt la fel de devotati unul fata de celalalt si exprima faptul ca prin cuvintele si comportamentele lor, in special cele care sunt mai putin constiente, pot merge mai departe cu mai multa incredere si speranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.