Cum poti folosi bicarbonatul de sodiu la curatenie

Cum poti folosi bicarbonatul de sodiu la curatenie

Bicarbonatul de sodiu este utilizat pe scara larga in bucatarie, la coacere de exemplu. Acest lucru se datoreaza faptului ca are proprietati de dospire, ceea ce inseamna ca determina cresterea aluatului prin producerea de dioxid de carbon.

In afara de gatit, bicarbonatul de sodiu are o varietate de utilizari suplimentare de uz casnic si beneficii pentru sanatate.

Da o viata jucariilor vechi

Combate in mod natural efectele mainilor murdare ale micutului tau stergandu-le cu un burete inmuiat intr-o solutie de bicarbonat de sodiu si apa.

Curata peretele colorat de copii

Si cand eforturile artistice ale copilului tau ajung pe tot peretele pe care tocmai l-ai revopsit, freci usor cu un burete umed presarat in bicarbonat de sodiu.

Alunga mucegaiul din baie

Frecati-va cada, gresia, chiuveta si perdeaua de dus cu un burete umed si bicarbonat de sodiu. Clatiti pentru a dezvalui suprafete stralucitoare

Curata rufele murdare

Atat albul, cat si culorile vor iesi din masina de spalat mai stralucitoare daca adaugati o cana de bicarbonat de sodiu in masina de spalat. Combinat cu detergent lichid, ajuta la echilibrarea nivelurilor de pH pentru a curata hainele.

Desfundati canalizarea

Desfundati oscurgerea turnand o jumatate de cana de bicarbonat de sodiu pe ea, urmata de o 1/2 cana de otet. Acoperiti cu o carpa umeda, asteptati cinci minute, apoi spalati cu apa fierbinte.

Reimprospateaza adidasii mirositori

Reimprospatati-va dupa ora de gimnastica, stropind niste bicarbonat de sodiu in pantofi (si geanta de gimnastica in timp ce sunteti la ea). Pur si simplu atingeti-l inainte de a le purta din nou.

Elimina mirosurile din cosul de gunoi

Asezati putina bicarbonat de sodiu in partea inferioara a cutiei pentru a combate duhoarea. Apoi, incercati si aceste upgrade-uri de gunoi.

Stergeti mobilierul de exterior

Inainte de a scoate scaunele de gazon pentru sezon, dati-le o stergere cu bicarbonat de sodiu si apa. Si inainte de a le pune la distanta la sfarsitul verii, puneti bicarbonat de sodiu sub perne sau in interiorul pungilor de depozitare pentru a le mentine proaspete.

Alunga mirosul din dulapul de lenjerie

La fel ca in frigider, o cutie deschisa cu bicarbonat de sodiu plasata langa cearsafurile si prosoapele pot lupta impotriva mirosurilor de mucegai.

Dati luciu la bijuteriile vechi

Cand argintul tau inceteaza sa mai straluceasca, scapa de murdarie facand o pasta (trei parti bicarbonat de sodiu intr-o parte de apa). Aplicati-l cu o carpa fara scame (nu cu un prosop de hartie, care poate zgaria) si clatiti.