cumpara soda caustica de cea mai buna calitate

Cumpara soda caustica de cea mai buna calitate

Soda caustica este compusul chimic hidroxid de sodiu (NaOH). Acest compus este un alcalin – un tip de baza care poate neutraliza acizii si este solubil in apa. Astazi soda caustica poate fi fabricata sub forma de pelete, fulgi, pulberi, solutii si multe altele.

 

Soda caustica a devenit un ingredient obisnuit in productia multor articole de zi cu zi. Cunoscuta in mod obisnuit sub denumirea de lesie, a fost folosita pentru a face sapun de secole, iar capacitatea sa de a dizolva grasimea il face un ingredient obisnuit in produsele de curatat cuptoare si produsele utilizate pentru a desface canalele de scurgere.

 

Hidroxidul de sodiu joaca, de asemenea, un rol cheie in prelucrarea pastei de lemn pentru a crea cutii de hartie si carton, care au devenit din ce in ce mai esentiale pe parcursul pandemiei globale COVID-19, deoarece materialele medicale sunt expediate pe distante lungi.

 

Compusul chimic este, de asemenea, utilizat pentru a descompune roca sedimentara din care este extras aluminiu. Mineralul continua sa fie utilizat in mai multe articole, cum ar fi materiale de constructii, automobile si bunuri de larg consum, cum ar fi ambalarea alimentelor si cutii de suc.

 

O utilizare probabil neasteptata pentru soda caustica se regaseste in fabricarea produselor farmaceutice, cum ar fi anticoagulantii si medicamentele pentru colesterol.

 

Un produs versatil pentru tratarea apei, hidroxidul de sodiu este adesea folosit pentru a mentine siguranta si curatenia bazinelor prin indepartarea metalelor daunatoare precum plumbul si cuprul. Ca baza, hidroxidul de sodiu scade aciditatea, regland pH-ul apei. In plus, compusul poate fi utilizat pentru a crea hipoclorit de sodiu, care dezinfecteaza in continuare apa.

 

Magazinul columnashop.ro ofera comercializeaza soda caustica la cel mai bun pret, iar calitatea este mereu de nota 10!

 

La ce se mai foloseste soda caustica?

 

Hidroxid de sodiu in produse farmaceutice si medicina

 

Hidroxidul de sodiu este utilizat pentru a ajuta la fabricarea unei varietati de medicamente si produse farmaceutice, de la analgezice obisnuite, cum ar fi aspirina, la anticoagulante care pot ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange, la medicamente care reduc colesterolul.

 

Hidroxid de sodiu in energie

In sectorul energetic, hidroxidul de sodiu este utilizat in productia de celule de combustibil. Celulele de combustibil functioneaza ca bateriile pentru a produce curat si eficient electricitate pentru o gama larga de aplicatii, inclusiv pentru transport; manipularea materialelor si aplicatii de alimentare stationare, portabile si de rezerva. Rasinile epoxidice, fabricate cu hidroxid de sodiu, sunt utilizate in turbine eoliene.

 

Hidroxid de sodiu in tratarea apei

 

Instalatiile municipale de tratare a apei utilizeaza hidroxid de sodiu pentru a controla aciditatea apei si pentru a ajuta la eliminarea metalelor grele din apa. Hidroxidul de sodiu este, de asemenea, utilizat pentru a produce hipoclorit de sodiu, un dezinfectant pentru apa.

 

Hidroxid de sodiu in productia de alimente

 

Hidroxidul de sodiu este utilizat in mai multe aplicatii de prelucrare a alimentelor, cum ar fi murarea alimentelor precum maslinele sau ajutarea la rumenirea covrigilor in stil bavarez, oferindu-le crocantul lor caracteristic. Hidroxidul de sodiu este utilizat pentru indepartarea cojilor de la rosii, cartofi si alte fructe si legume pentru conservare si, de asemenea, ca ingredient in conservantii alimentari care ajuta la prevenirea cresterii mucegaiului si a bacteriilor in alimente.

 

Hidroxid de sodiu in produse din lemn si hartie

 

In multe procese de fabricare a hartiei, lemnul este tratat cu o solutie care contine sulfura de sodiu si hidroxid de sodiu. Acest lucru ajuta la dizolvarea materialului nedorit in lemn, lasand celuloza relativ pura, celuloza care sta la baza hartiei. In procesul de reciclare a hartiei, hidroxidul de sodiu este utilizat pentru a separa cerneala de fibrele de hartie permitand reutilizarea fibrelor de hartie.

 

Hidroxidul de sodiu este, de asemenea, utilizat pentru rafinarea materiilor prime pentru produsele din lemn precum dulapurile si mobilierul si pentru albirea si curatarea lemnului.

 

Hidroxid de sodiu in prelucrarea minereului de aluminiu

 

Hidroxidul de sodiu este utilizat pentru extragerea aluminei din minerale naturale. Alumina este utilizata pentru a produce aluminiu si o varietate de produse, inclusiv folie, conserve, ustensile de bucatarie, butoaie de bere si piese de avion. In constructii, aluminiul este utilizat in materialele care permit realizarea fatadelor cladirilor si ramelor ferestrelor.

 

Hidroxid de sodiu in alte utilizari industriale

 

Hidroxidul de sodiu este utilizat in multe alte procese industriale si de fabricatie. Este folosit pentru fabricarea raionului, spandexului, explozivilor, rasinilor epoxidice, vopselelor, sticlei si ceramicii. Este, de asemenea, utilizat in industria textila pentru fabricarea colorantilor, prelucrarea tesaturii de bumbac si in spalare si inalbire, precum si in curatarea si prelucrarea metalelor, acoperirea cu oxid, galvanizarea si extragerea electrolitica. Oamenii au descoperit, probabil din greseala, cand au incercat sa spele cenusa, ca apa care trecuse prin cenusa vegetala a capatat o proprietate specifica. A schimbat uleiul sau grasimile in ceva diferit, ceva ce avea sa devina cunoscut sub numele de sapun. Procesul a fost remarcabil in sine, deoarece a luat o substanta care nu s-ar dizolva in apa si a facut-o solubila.

 

La nivel chimic, in forma sa cea mai simpla, fara toate mirosurile si subtilitatile, un sapun este o sare a unui acid gras. Uleiurile si grasimile contin amestecuri de acizi grasi, legati impreuna cu molecula glicerol pentru a forma un triglicerid. Hidroxidul de sodiu descompune trigliceridele si transforma acizii in saruri de sodiu, producand substante precum seul de sodiu si palmitatul de sodiu.

 

Soda caustica se foloseste astazi la fabricarea sapunului de casa in multe gospodarii romanesti!

Succes Grup

Succes Grup este o companie specializata in activitati de presa si PR, software, marketing, consultanta si nu numai!Echipa este formata din specialisti din domeniu, aflati intr-o continua dezvoltare profesionala pentru a avea maxim de performanta.O singura companie - multe servicii de business oferite!https://succes-grup.ro/

View all posts by Succes Grup →