ghid: cum aleg anvelopele de vara?

Ghid: Cum aleg anvelopele de vara?

Iti doresti sa cumperi anvelope de vara? Daca nu vrei sa te confrunti cu o adevarata bataie de cap va trebui sa alegi anvelope vara si jante cu Pret Mic la Vadrexim pentru a fi sigur ca faci chiar mai buna alegere si ca nu vei regreta.

Trebuie sa stii ca sunt o multime de parametri de care sa tii cont pentru a gasi mai usor modelul care se potriveste cel mai bine masinii si utilizarii sale. Aceste sfaturi te  vor ajuta deci chiar sa faci cele mai bune alegeri atunci cand alegi anvelope vara si jante cu Pret Mic la Vadrexim.

Anvelopele de vara sunt cele care sunt cele mai performante pe un sol uscat sau umed sau atunci cand temperaturile sunt mai clemente. Este tipul de anvelopa cel mai folosit, deoarece se gasesc foarte mule modele de anvelope de vara si jante cu Pret Mic la Vadrexim. De asemenea sunt cele care se pot folosi cel mai mult, deoarece sunt asa gandite pentru a optimiza tinuta pe drum pe timp de vara. Pentru temperaturile mai ridicate, aderenta si distanta de franare sunt optimizate, doua critere majore pentru siguranta.

Ca o regula generala, anvelopele de vara ar trebui sa fie schimbate dupa 30 000 de km de utilizare. Asta daca esti o persoana mai prudenta si nu vrei sa te supui riscurilor. Iata deci care sunt lucrurile de care sa tii cont.

Determina marimea anvelopelor tale. Primul lucru cpe care trebuie sa il faci este sa determini marimea anvelopelor de vara de care ai nevoie. Anvelopele pot sa aiba diametre diferite deci trebuie sa fii foarte atent si sa alegi dimensiunea de care ai nevoie.

Trebuie deci sa respecti dimensiunea anvelopelor necesara, dar si indicele de incarcare sau indicele de viteza. Nu alege un cauciuc cu un indice de viteza inferior fata de cel indicat, dar poti alege unul superior. Aceeste informatii se pot regasi pe lateralul anvelopelor.

Este foarte important, ca atunci cand alegi cauciucurile de vara sa tii cont si de calitatea lor, pentru un maximum de siguranta. Trebuie sa fie perfect adaptate stilului tau de condus, modelului de masina, dar este la fel de important sa tii cont de un bun raport calitate-pret.

Va trebui deci sa tii cont si de buget deoarece in general calitatea si preturile merg mana in mana, dar si sa profiti de cele mai bune oferte la anvelope si la jante.

Kilometrajul anual este un alt criteriu important de care sa tii cont. Daca faci multi kilometri anual, va trebui sa alegi anvelope rezistente si care se comporta bine chiar daca sunt utilizate in mod frecvent.

Un alt aspect important- trebuie sa se tina cont si de recomandarile facute de catre constructor. Masina ta a fost optimizata pentru un anumit tip de anvelope de vara deci este important sa tii cont de acest lucru.

Pentru ca anvelopele de vara sau de iarna sunt singurul contact al tau cu solul, este extrem de important sa faci cea mai buna alegere. Eu de exemplu am ales Dunlop si sunt foarte multumit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.