profesorii cer bani in plus pentru orele online

Profesorii cer bani in plus pentru orele online

Profesorii cer bani in plus pentru orele online. Reclama riscul de „radiatii”

Profesorii se expun unor riscuri in timpul orelor online si ar trebui sa fie recompensati financiar. Asta sustine un sindicat din educatie, care a si cerut Guvernului spor de… radiatii. Solicitarea nu vorbeste despre elevii care fac aceleasi ore online si nici nu ia in calcul faptul ca monitoarele moderne nu emit radiatii.

Educatia s-a mutat in online, dar nu numai elevii au dificultati, ci si profesorii. Nu toti profesorii vad insa acelasi timp de probleme.

„Eu cred ca altele sunt prioritatile in invatamant acum, nu acest spor. Cat despre pericolul pe care l-ar prezenta radiatiile monitoarelor… Ele nu exista”, spune Lacramioara Bozieru, profesoara de limba engleza.

Aici vorbim despre radiatii care nu exista in cazul ecranelor pe care le avem in zilele noastre. Radiatii avea tubul catodic, ecranele pe care le folosim nu au radiatii. ,,Sunt radiatii optice, cu varii lungimi de unda, dar a caror intensitate este macar sub 10 la suta din pragul de maxima intensitate admis”, a explicat la ,,Jurnalul de Seara”, profesorul Silviu Gurlui, fizician.

Cum apara sindicalistii cererea de acordare a sporului de radiatii? Chiar daca radiatiile nu sunt reale, sporul exista si il incaseaza si alti bugetari. Deci, si profesorii ar trebui sa-l primeasca.

Cornelia Popa Stavri, secretar general al sindicatului FSLI, a invocat la Digi24 Hotarirea de Guvern nr. 34 din 2018 cu privire la regulamentul cadru privind acordarea sporurilor conditiilor de munca pentru personalul bugetar din invatamant. ,,Va aduc la cunostinta ca sunt foarte multe unitati bugetare care beneficiaza de spor de conditii vatamatoare si periculoase si se aplica acest spor, lucreaza tot cu astfel de calculatoare, ba chiar performante. Nu inteleg de ce se pune problema in domeniul educatiei ca nu ar fi necesar un astfel de spor”, a declarat Cornelia Popa Stavri. Ea a recunoscut insa ca acest spor s-a aplicat o perioada in urma unor masuratorilor din 1996!

Ar trebui sa cerem si noi bani in plus pentru copii nostrii, si ei sunt radiati nu?

Sursa digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.