Repatriere decedati la fel de importanta ca apa si ca aerul

Ca sa traiasca, organismul are nevoie de aer curat, de apa potabila si de mancare, dar si sufletul necesita hrana spirituala sa sustina corpul.

Tot ce este mai frumos, mai valoros reprezinta o hrana aleasa pentru suflet, iar el este dotat cu mecanisme de filtrare a elementelor nocive.

Cu toate acestea, nu i se poate asigura o protectie totala, fiindca viata il supune la diferite incercari: boala, esecuri de orice fel si mai ales dureroasa despartire definitiva de cei dragi.

Privita din punct de vedere spiritual, orice repatriere decedati este la fel de importanta ca apa si ca aerul, elemente care intretin viata.

De ce este o repatriere asa de importanta? Pentru ca ea reprezinta radacina vietii. Apartinatorul, ramas in viata, este legat pe vecie de decedatul apropiat si trebuie sa aiba grija ca inmormantarea acestuia sa fie organizata decent.

Fie ca este vorba de sot sau de sotie, de parinti, de sora, de frate sau de un prieten bun, care nu are pe nimeni, anii din viata petrecuti impreuna obliga la asumarea cu responsabilitate a organizarii ceremoniei de adio. In prezent, apartinatorul nu se mai oboseste sa alerge singur dupa cumparaturi, dupa sicriu si cruce inscriptionata, dupa coroane funerare si dupa mijlocul de transport cu care sicriul sa fie dus mai intai la capela si apoi la cimitir, de toate acestea se ocupa firmele de pompe funebre. Serviciile funerare scutesc apartinatorii de stres, de epuizare, oferindu-le timpul necesar pregatirii spirituale pentru ziua inmormantarii si pentru vindecare.

O inmormantare interna este mai simpla decat o repatriere din multe puncte de vedere.

In primul rand, transportul funerar de la mii de kilometri distanta de casa ia cel putin doua zile. Se consuma mult carburant, soferii obosesc conducand atent, iar trupul neinsufletit necesita o pregatire speciala sa reziste atata timp.

Asa se explica de ce costurile unei repatrieri se ridica la mii de euro, dar sunt oneste, nu mari, pentru ca transportul funerar nu este decat o mica parte a eforturilor firmei pentru aducerea in tara a unei persoane atat de importante pentru familie.

Si in tara unde a avut loc decesul se fac drumuri pentru preluarea defunctului si se munceste mult la toaletare, imbalsamare, imbracare si procurarea actelor necesare.

In costul repatrierii intra si setul de sicrie, crucea inscriptionata si sigilarea capacului inainte de intoarcerea in tara.

Repatrierea in sicriu simplu, clasic nu este permisa sub nicio forma!

Firmele de pompe funebre specializate in repatrieri au in stoc sicriele obligatorii: cel din zinc lucrat special si cel din lemn de esenta tare.

Echipa care se ocupa de repatriere manipuleaza aceste seturi de sicrie cu decedatul asezat in ele cu tot de cate ori este necesar, iar operatiunea nu este deloc usoara.

In primul rand este necesara obtinerea documentelor de repatriere, apoi pregatirea trupului neinsufletit si in sfarsit, transportul decedatului in conditii decente acasa.

Evident ca exista si servicii care nu se vad, nu se pot materializa, dar ele sunt la fel de importante si de calitate premium. De pilda, in mintea apartinatorului va ramane viu momentul in care coplesit de tristete, a sunat la firma de pompe funebre, iar cineva amabil i-a raspuns la ora tarzie la care avea nevoie de sfat si de incurajare.

Apoi nu poate fi uitata consultanta gratuita. Si aceasta etapa a fost parcursa cu multa empatie si rabdare pentru ca firma prezentata mai sus nu face nimic fara sa ceara acordul familiei si fara sa ii prezinte acesteia intreaga desfasurare a evenimentelor.

In aceasta etapa, apartinatorii pot sa isi exprime dorintele legate de organizare, iar cele realizabile sunt indeplinite fara discutie.

Acolo, departe, exista oameni devotati misiunii lor nobile, priceputi profesional, dar si echipamente si substante care ajuta la infrumusetarea chipului lipsit de viata si cuprins de rigiditatea mortii.

Datorita acestei munci titanice a echipelor din Italia, din Spania, din Anglia, din Franta sau din Germania romanii care mor cu dorul de tara in suflet sunt adusi acasa, sa isi gaseasca linistea in pamantul iubitor al patriei.

Cuvintele pline de multumire ale apartinatorilor reflecta exact implicarea firmei in organizarea repatrierii si linistea pe care a adus-o familiei indurerate prin aducerea in tara a celui care a murit departe.

Reprezinta o mare usurare faptul ca firmele iau asupra lor totul si ca apartinatorul nu trebuie sa plece din tara pentru a face rost de actele necesare repatrierii sau pentru una dintre etapele importante ale repatrierii.

In prezent, oamenii se feresc sa mai faca drumuri lungi si mai ales sa mai iasa din tara. Poate ca apartinatorii abia gasesc resursele necesare repatrierii si nu ar mai avea puterea financiara ca un membru al familiei sa ajunga in tara in care a avut loc decesul, daca nu s-ar putea rezolva lucrurile atat de usor, prin implicarea 100% a firmelor de pompe funebre.

Romanii sunt calzi si buni la suflet, de aceea nu isi pot abandona mortii dragi printre straini. Ei sunt pe deplin multumiti de existenta firmelor de pompe funebre de top, capabile sa organizeze fara greseala o repatriere.

Oamenii isi doresc sa nu piarda pe nimeni, niciodata, dar acest lucru este imposibil.

Moartea este dureros de prezenta in lume, dar cei ramasi in viata pastreaza legatura cu cei plecati, prin cuvintele de multumire si prin aduceri-aminte, prin morminte ingrijite, flori proaspete pe mormant si lumanari aprinse. Pe cruci nu trebuie sa se stearga numele celor care odihnesc sub ele, iar mormintele necesita ingrijire. In aspectul lor se reflecta iubirea apartinatorilor. Cand moare cineva drag departe, romanii dau totul sa il aduca acasa!

 

 

Succes Grup

Succes Grup este o companie specializata in activitati de presa si PR, software, marketing, consultanta si nu numai!Echipa este formata din specialisti din domeniu, aflati intr-o continua dezvoltare profesionala pentru a avea maxim de performanta.O singura companie - multe servicii de business oferite!https://succes-grup.ro/

View all posts by Succes Grup →