alegerea draperiilor potrivite pentru locuinta noastra

Alegerea draperiilor potrivite pentru locuinta noastra

Draperiile sunt acele decoratiuni si accesorii pentru ferestre care sunt confectionate din materiale opace, de cele mai multe ori din materiale precum bumbacul, inul, catifeaua sau poliesterul. Rolul draperiilor este de a oferi opacitate pentru a preveni lumina soarelui in a patrunde in camere, dar si pentru intimitate sau chiar pentru proprietati termice.

Datorita faptului ca oferta de astfel de decoratiuni pentru ferestre este una foarte variata, alegerea unor draperii poate fi o adevarata provocare. Fie ca esti interesat(a) sa renunti la perdele in favoarea unor draperii, fie ca vrei o combinatie draperii si perdele pentru ferestrele de acasa, alegerea draperiilor trebuie sa tina cont de anumite aspecte.

Scopul utilizarii draperiilor

Un prim element de avut in vedere atunci cand urmeaza sa cumperi o draperie trebuie sa fie scopul acestor decoratiuni pentru ferestre. Poate iti doresti sa aduci un plus de intimitate si sa tii la distanta privirile curiosilor sau poate iti doresti mai mult intuneric in camerele cu expunere mare la lumina soarelui.

Exista si posibilitatea in care iti doresti un strat de izolatie in plus la ferestre sau varianta in care draperiile sunt doar un deziderat pentru un plus de culoare in camerele casei tale. In functie de scopul pentru care cauti draperii trebuie sa alegi materialul din care sunt acestea confectionate, culoarea draperiilor, dar si lungimea acestora.

Alege cu atentie culoarea sau nuanta draperiilor

Un al doilea aspect esential in alegerea draperiilor se refera la culoarea sau nuanta acestor decoratiuni pentru ferestre. Avand in vedere ca orice draperie va ocupa o cantitate mare din perspectiva spatiului vizual si va aduce multa culoare in orice camera, alegerea culorilor trebuie sa fie facuta cu mare atentie. Culorile sau nuantele draperiilor trebuie sa fie asortate cu nuantele sau culorile peretilor, mobilierului, covoarelor sau a altor decoratiuni din camera respectiva.

Acorda atentie tesaturilor

Un al treilea element de care trebuie sa tinem cont in alegerea unei draperii se refera la tesatura sau materialul acestor accesorii pentru ferestre. Poti alege fibre naturale precum bumbacul, matasea sau catifeaua, dar si o draperie din poliester. Fara doar si poate ca materialul influenteaza foarte mult tinuta si eleganta draperiilor. Tocmai de aceea, pentru living sau dormitor poti opta pentru draperii catifea. In schimb, pentru bucatarie, unde este nevoie sa speli mai des draperia poti alege draperiile din poliester.

Ce stil preferi?

Nu in ultimul rand stilul amenajarilor interioare trebuie avut in vedere pentru a avea certitudinea ca draperiile pentru care optezi sunt potrivite. Daca preferi stilul contemporan, atunci este recomandat sa optezi pentru draperii moderne. Daca in schimb stilul este unul clasic sau rustic in locuinta ta, atunci draperiile in stilul traditional sunt alegerea potrivita.

Daca te indrepti deja spre magazin pentru gasirea draperiilor pentru ferestrele locuintei tale, cu siguranta ca sfaturile de mai sus iti sunt foarte utile. In acelasi timp poti alege sa folosesti sfaturile anterior enumerate pentru a alege o draperie din magazinele online de profil. O mare diversitate de draperii moderne si draperii in stilul clasic pot fi gasite pe www.perdele-draperii-moderne.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.