tratamente stomatologice care pot fi efectuate cu tehnologia laser

Tratamente stomatologice care pot fi efectuate cu tehnologia laser

Medicina beneficiaza astazi tot mai mult de progresul tehnologiei si de metode inovative pentru a reduce disconfortul si pentru a aduce tratamente cat mai putin invazive. Acest lucru este valabil si in medicina dentara. Tot mai multe tratamente si abordari stomatologice apeleaza la laserul dentar. Aceasta metoda inseamna o multime de avantaje atat pentru pacient, cat si pentru medicul stomatolog. In ceea ce urmeaza sunt amintite cele mai importante tratamente stomatologice in care se poate folosi laserul dentar.

Laserul dentar – avantaje si principii de functionare

Prin folosirea tehnologiei cu laser dentar Alexandria durerea in cazul tratamentelor stomatologice este diminuata semnificativ, iar sangerarea este minima. De asemenea vorbim despre faptul ca tesuturile nu sunt afectate la fel ca in cazul interventiilor clasice datorita faptului ca energia laserului dentar se absoarbe la nivelul tesuturilor inflamate. In acelasi timp laserul dentar nu afecteaza la nivel profund tesutul afectat si din acest punct de vedere vorbim despre interventii minim invazive.

Lumina laserului vaporizeaza celulele la suprafata, lasand in urma un reziduu de tesut carbonizat care nu este dureros. Acest tesut carbonizat va actiona asemenea unui pansament biologic care va ajuta la procesul de vindecare. Prin urmare vorbim despre un timp mult mai scurt de vindecare in urma unei interventii stomatologice. Chiar si in cazul extractiilor dentare tehnologia laser stimuleaza formarea cheagului de sange la nivelul alveolelor dentare. In acest mod vindecarea este mai rapida si cu mai putin disconfort.

Tratamente stomatologice cu laserul dentar

Tehnologia laser poate fi folosita pentru o mare varietate de proceduri stomatologice. Astfel, vorbim despre tratamentul bolii parodontale, proceduri chirurgicale, proceduri specifice stomatologiei estetice sau proceduri de endodontie. In chirurgia tesuturilor moi precum gingivoplastie sau gingivectomie tehnologia laser dentar Alexandria este foarte eficienta prin faptul ca reduce sangerarea si cauzeaza mai putina durere.

In privinta implantologiei laserul dentar ajuta la sterilizarea tesuturilor invecinate si a canalului osos unde se va amplasa implantul dentar. Prin urmare integrarea implantului dentar in osul maxilar va fi mai eficienta. De asemenea, laserul dentar permite inclusiv tratarea inflamatiei care poate aparea in jurul implanturilor si pentru sterilizarea tesuturilor afectate.

O alta utilizare eficienta a laserului dentar este pentru efectuarea tratamentelor de canal. Lumina laser este folosita pentru indepartarea pulpei dentare din interiorul camerei pulpare si din canalele radiculare. Avantajul acestei metode laser pentru tratamentele de canal se datoreaza faptului ca peretii radacinilor dentare vor fi penetrati mult mai profund comparativ cu metodele clasice de tratament pe canale. Vorbim despre o sterilizare mai eficienta a cananelor si mentinerea rezultatelor pe termen lung.

Tehnologia laser este folosita in medicina dentara si pentru tratamentele de albire dentara. Vorbim despre o metoda sigura si foarte eficienta de albire a dintilor. Laserul inseamna o metoda sigura si non-invaziva de albire dentara. Lumina laser activeza asupra gelului aplicat pe dinti pentru albire, fara a incalzi smaltul dentar.

Pentru a beneficia de oricare dintre aceste tratamente cu laser dentar Alexandria, poti apela la Modent Clinic. Aceasta clinica stomatologica din Alexandria pune la dispozitia pacientilor o paleta diversificata de tratamente dentare. Mai multe detalii pot fi gasite pe www.modent.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.